-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 03

Teisme – buvusios viceministrės ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos ginčas

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pradėjo nagrinėti buvusios Socialinės apsaugos ir darbo viceministrės J. R. skundą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) dėl sprendimo pripažinti ją pažeidusia Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą panaikinimo.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija 2009–07–09 sprendimu nustatė, kad Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė J. R., ėjusi ministro patarėjos pareigas, dalyvaudama Darbo grupės, tyrusios Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos kreipimąsi, veikloje, nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 3 str. 2 p. prievolės teisės aktų nustatyta tvarka ir priemonėmis vengti interesų konflikto ir elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog toks konfliktas yra. Komisijos nuomone, tuo J. R. pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo 11 straipsnio 1 ir 2 dalies nuostatas. Paaiškėjus naujoms aplinkybėms nepapildžiusi privačių interesų deklaracijos, J. R. pažeidė Įstatymo 7 str. 2 d. nuostatas.

J.R. kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą prašydama panaikinti VTEK sprendimą, nes mano, kad yra nubausta nepagrįstai. Pareiškėja teismui paaiškino, kad dalyvaudama Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu sudarytos Darbo grupės, tyrusios Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos kreipimąsi dėl „Gender Loops“ programos, veikloje ji neturėjo privataus intereso, o tik vykdė savo tarnybines pareigas ir išreiškė savo nuomonę dėl teisinės reikšmės neturinčio dalyko – „Gender Loops“ metodikos ir programos įgyvendinimo ikimokyklinėse įstaigose. J. R. mano, kad neprivalėjo nusišalinti nuo dalyvavimo Darbo grupės veikloje, nes ten nebuvo rengiama, svarstoma ar priimama jokių teisiškai reikšmingų sprendimų, palankių Nacionalinei šeimų ir tėvų asociacijai, kurios nare yra ji pati, o tarybos nariu – jos vyras. Asociacija yra visuomeninė organizacija, o ne privati įmonė, todėl pareiškėja mano, kad jokio konflikto, susijusio su ja ir viešu interesu, nėra.

Vilniaus apygardos administracinis teismas sprendimą šioje administracinėje byloje numato skelbti lapkričio 12 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius