Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 21

Teisme – dar vienas ieškinys dėl sąvartynų uždarymo projekto

UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“, rangovų nuomone, netinkamai vykdė įstatymais reglamentuotas pirkimų procedūras ir šiurkščiai pažeidė konkurso dalyvių teises.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Sąvartynas Teismas

„Perkančioji organizacija iš viso atsisakė nagrinėti mūsų bendrovės pateiktą pretenziją dėl pirkimo porcedūrų, kas traktuojama kaip vienas šiurkščiausių LR viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų“, – sakė AB „Panevėžio keliai“ atstovė ryšiams su visuomene Rasa Čepienė.

AB „Panevėžio keliai“, konkurse dalyvaujanti su partneriais UAB „Aukštaitijos traktas“ ir AB „Utenos melioracija“ kreipėsi į Utenos regiono atliekų tvarkymo centrą dėl papildomų duomenų, susijusių su darbų pirkimo konkursu. Perkančioji organizacija prašytus dokumentus pateikė, tačiau gavusi pretenziją, kurios pagrindą sudarė perkančiosios organizacijos pateikti dokumentai, atsisakė ją nagrinėti, motyvuodama informacijos konfidencialumu, teigiama pranešime spaudai.

Neteisėti ir diktatoriški perkančiosios organizacijos veiksmai apribojo tiekėjų teisę žinoti apie atliekamos procedūros etapus, juos analizuoti, apskųsti, jeigu įtariamas pažeidimas.

„Kreipėmis su ieškiniu į teismą, kad mūsų pateikta pretenzija būtų tinkamai išnagrinėta. Tai daryti perkančiąją organizaciją įpareigoja Viešųjų pirkimų įstatymas. Priešingi veiksmai yra šiurkštus įstatymo pažeidimas, iškreipiantis pačią viešųjų pirkimų esmę“, – sakė AB „Panevėžio keliai“ atstovė.

Esant tiekėjo pretenzijai, pirkimų organizatorius privalo pateikti motyvuotą atsakymą dėl kiekvieno pretenzijoje nurodyto galimo pažeidimo tam, kad būtų paneigtos bet kokios abejonės dėl galimo netinkamo veiksmo.

„Vykdomo viešojo pirkimo skaidrumas yra susijęs su viešojo intereso apsauga, kadangi vykdytini darbai yra finansuotini iš ES fondų lėšų ir skirti visuomenės poreikiams tenkinti“, – sakė Rasa Čepienė.

Ginčo objketu tapęs projektas „Utenos regiono kompostavimo aikštelių įrengimas bei Anykščių ir Molėtų rajonų senų šiukšlynų uždarymas“ yra įtrauktas į 2007–2013 m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programos priemonės valstybės projektų sąrašą. UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ 2010–03–30 d. LR Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA) yra pateikęs paraišką ES paramai gauti. Prašoma ES paramos suma – 7, 098 mln. Lt. Paraiška dar nebaigta vertinti, paramos sutartis nepasirašyta.

Supaprastintą atvirą konkursą Utenos regiono kompostavimo aikštelių įrengimo bei Anykščių ir Molėtų rajonų senų šiukšlynų uždarymo projektavimo ir statybos darbams pirkti UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ paskelbė 2010–05–05. Vokai su pasiūlymais buvo atplėšti 2010–05–19. Atmetus netinkamus pasiūlymus, 2010–06–14 buvo sudaryta pasiūlymų eilė su tiekėjų siūlomomis kainomis:

1.UAB „Kauno keliai“ – 5 395 440,26 Lt;
2.UAB „Panevėžio keliai“ – 5 976 833 Lt;
3.UAB „Kamesta“ – 6 182 421 Lt (kainos nurodytos be PVM).

Šiuo metu konkurso procedūros yra sustabdytos, kol bus išnagrinėtas kito potencialaus tiekėjo ieškinys konkurso organizatoriui – UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos ir ES teisės aktais, neteisėtai panaudota ES parama privalo būti grąžinta jos teikėjui.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius