Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai
2013 04 15

Teisme – diskriminacijos byla dėl skelbimo merginoms dirbti moteriškų rūbų parduotuvėje

Vilniaus apygardos administracinis teismas pradėjo nagrinėti bylą dėl diskriminacijos, kai buvo paskelbtas skelbimas apie darbo siūlymą merginoms, norinčioms dirbti moteriškų rūbų parduotuvėje.
Drabužiai
Drabužiai / Fotolia nuotr.

Skundą pateikusi viešoji įstaiga „Europos žmogaus teisių fondas“ iš pradžių kreipėsi į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą su prašymu ištirti, ar bendrovės „Rojaus group“ skelbimas nėra diskriminuojantis ir pažeidžiantis moterų ir vyrų lygias teises.

Kaip BNS pirmadienį sakė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba pernai lapkritį sprendimu nutraukė tyrimą konstatavusi, kad trūksta objektyvių duomenų apie padarytą pažeidimą.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai nepavyko rasti bendrovės „Rojaus group“ nei paštu, nei elektroniniu paštu, nei telefonu. Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, be kita ko, konstatavo, kad pareiškėjas nenurodė, kokiu būdu taikant lyties apribojimus buvo pažeistos jo teisės.

Viešoji įstaiga, nesutikdama su sprendimu, prašo teismo panaikinti Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos sprendimą ir įpareigoti ištirti skundą

Sprendimas byloje bus skelbiamas gegužės 6 dieną, sakė teismo atstovė spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius