Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 13

Teismo nutartis su sarkazmu: Darbo partijai konservatoriai turės sumokėti 437 + 1 eurus

Šią savaitę Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė nutartį, kuri priverčia šypsotis. Pasiūlymu didinti minimalią mėnesio algą iki 437 eurų (1509 litų) mosuojančiai Darbo partijai už bylinėjimo išlaidas iš konservatorių priteista suma vos vienu euru didesnė už šį „darbiečių“ jodomą arkliuką.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

438 eurai (1511 litų) – tiek konservatoriai turės sumokėti Darbo partijai, kad atlygintų jos patirtas bylinėjimosi išlaidas byloje, kurioje buvo aiškinamasi, ar Darbo partija po reorganizacijos galėjo gauti valstybės dotaciją. 

Dar vasarą tas pats teismas nustatė, kad valstybės dotacija Darbo partijai po reorganizacijos skirta teisėtai. Pasak teismo, priešingu atveju būtų neproporcingai apribota partijų asociacijos laisvė, kadangi teisė reorganizuotis ar jungtis yra politinės partijos (asociacijos) teisės laisvai tvarkyti savo vidaus reikalus turinio dalis.

Savo sprendimu LVAT atmetė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) Darbo partijai skirtos 2013 metų antro pusmečio dotacijos – 1 mln. 771 tūkst. litų arba 492 tūkst. eurų.

Po šios nutarties Darbo partija kreipėsi į teismą prašydama iš konservatorių priteisti jos priteistas bylinėjimosi išlaidas. Partija buvo suskaičiavusi, kad bylinėdamasi išvis teisininkams iš įmonės „Sviderskis, Kaminskienė ir partneriai“ sumokėjo 1051,20 eurą ir prašė šią sumą priteisti iš konservatorių. 

LVAT nutarė, kad gali priteisti tik bylinėjimosi išlaidas, patirtas bylą nagrinėjant apeliacine tvarka. Šioje stadijoje Darbo partija skaičiavo teisininkams sumokėjusi 525,6 eurus. 

Tačiau teismas nusprendė priteisti mažesnę sumą. Konservatoriams nurodyta Darbo partijai sumokėti 438 eurus, tai yra tik vienu euru daugiau, nei Darbo partijos bandoma įteisinti minimali mėnesio alga. 

Primename, kad konservatoriai į teismą kreipėsi manydami, kad valstybės dotacija  „darbiečiams“ nepriklausė, nes po susijungimo su Leiboristų partija buvo įregistruotas naujas juridinis asmuo, kuris rinkimuose nedalyvavo. Tuo metu valstybės finansavimą gauna tik tos partijos, kurios dalyvauja rinkimuose ir gauna atitinkamą rinkėjų pasitikėjimą. 

Darbo partija 2013 metais susijungė su dukterine Leiboristų partija ir tuomet naujasis darinys buvo pavadintas Darbo partija (leiboristai). Dėl reorganizacijos, po kurios formaliai įsteigtas naujas juridinis asmuo, partijos atžvilgiu buvo nutraukta „juodosios buhalterijos“ byla, nors partijos vadovai buvo nuteisti dėl sukčiavimo. Vėliau rudenį Darbo partija (leiboristai) po susijungimo su Krikščionių partija grįžo prie senojo pavadinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius