-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 01

Teismui perduota byla dėl statybos inspektoriaus kyšininkavimo

Pareigūnas nestabdė neteisėtų statybų, o per tarpininką reikalavo sumokėti jam 2000 litų kyšį.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl galimo kyšininkavimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 225 straipsnio 2 dalį pareikšti Šiaulių apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento Statybos ir statinių naudojimo valstybinės priežiūros skyriaus vyriausiajam specialistui Z.K.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Z.K., žinodamas, kad Šiaulių mieste be statybos leidimo yra rekonstruojamas pastatas, nesiėmė teisės aktuose numatytų privalomų savavališkos statybos padarinių šalinimo priemonių, o per bendrininką iš statybos darbus vykdžiusios bendrovės direktoriaus reikalavo 2000 litų, teigiama STT pranešime.

Z.K. kyšio reikalavo už tai, kad nesurašytų savavališkos statybos akto ir statybos sustabdymo akto, medžiagos dėl savavališkos statybos padarinių šalinimo neperduotų Šiaulių apskrities viršininkui, o darbus vykdžiusi bendrovė išvengtų administracinės atsakomybės.

Šiaulių miesto apylinkės teismo sprendimu ikiteisminio tyrimo laikotarpiu statybos inspektorius Z. K. buvo nušalintas nuo pareigų.

Ikiteisminis tyrimas STT Šiaulių valdyboje buvo pradėtas 2009 m. rugsėjo 29 d. Jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Kaltinamasis aktas kartu su bylos medžiaga 2010 m. sausio 29 d. perduotas Šiaulių miesto apylinkės teismui.

Šio ikiteisminio tyrimo metu V.N., STT pareigūnų apklausiamas liudytojas, davė melagingus parodymus, todėl dėl šios nusikalstama laikomos veikos pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas ir medžiaga teismui bus perduota artimiausiu metu.

Už melagingų parodymų davimą liudytojas atsako pagal BK 235 straipsnį, kurio 1 dalyje nustatyta, kad asmuo, įvykdęs tokį nusikaltimą, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius