Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 17

Suskystintų dujų terminalui koją kišą nuolatiniai skundai teismams: skundžia net tie, kurie viešuosiuose pirkimuose nedalyvavo

Olandų kompanija gilina uosto laivybos kanalą, kad didesni laivai, tarp jų – ir atplauksiantys į suskystintų gamtinių dujų terminalą galėtų apsisukti. Žadama išgilinti ir vietą būsimojo terminalo tanklaiviui – dujų saugyklai. Tuo tarpu teismuose verda mūšiai dėl viešųjų pirkimų.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip praneša LNK „Žinios“, Klaipėdos teisėjai narplioja net du tokius skundus. Vienas jų – dėl konkurso pirkti konsultacijas sudarant sutartis dėl suskystintų dujų įsigijimo. Šį konkursą apskundė net jame nedalyvavęs asmuo. Būtent todėl ir skundė – esą jam buvo sutrukdyta, nepranešant apie pratęstą terminą bei dalį dokumentų pateikiant anglų kalba.

Vyras teismo prašė iš pradžių stabdyti konkursą. Teismui nesutikus to daryti reikalavo skelbti naują. Tačiau procesas baigėsi terminalo statytojų pergale. Teismas atmetė skundą, teigdamas, kad apie konkursą buvo skelbta viešųjų pirkimų portale.

„Klaipėdos naftai“ nesiseka ir su dujotiekio į suskystintųjų dujų terminalą tiesėjais. Konkurso rezultatai skundžiami antrą kartą. Iš pradžių tai darė pralaimėjusi vokiečių įmonė. Dabar pakartotinai – konkursą pralošę lietuviai. Galiausiai į teismą kreipėsi suskystintų dujų terminalą statanti bendrovė „Klaipėdos nafta“. Ji prašo teismo atšaukti laikinąsias apsaugos priemones ir nestabdyti konkurso. Teismas dar nepranešė ar apskritai terminalo statytojų skundą nagrinės.

Prognozuojama, kad teisminiai ginčai gali užtrukti kelias savaites, nors advokatai teigia, kad teismas turėtų apsispręsti per kelias dienas.

Suskystintų dujų terminalus dėl skundų teko stabdyti ar atidėti ne kartą. Darbus teks nudirbti tuos pačius – tik laiko gerokai sumažėjo. Dėl apskųsto dujotiekio tiesimo  jau prarasti keli keli mėnesiai, o aštuoniolikos kilometrų dujotiekio šaka į suskystintų dujų terminalą turi būti nutiesta iki 2014 spalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius