-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 12

Telefoniniai sukčiai bandė apgauti Seimo nario Arvydo Anušausko motiną: jūsų sūnus susimušė darbe

Kriminalistai teigia, kad sukčiai jau pasirengė euro įvedimui. Kol žmonės nepripras prie naujų pinigų, jiems labai lengvai bus galima įbrukti suklastotus banknotus. Ypač pažeidžiami bus pagyvenę žmonės. Seimo narys Arvydas Anušauskas, pasakodamas apie sukčių išradingumą, prisiminė, kaip jie bandė apgauti jo tėvus, pasakodami, kad sūnus susimušė darbe ir jam reikia pagalbos.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sukčiai jau pasirengė, antradienio vakarą surengtoje diskusijoje apie nusikalstamumą sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro atstovas, kurio pavardės paviešinti neleidžia diskusijos taisyklės.

Jo teigimu, po Naujųjų įsivedus eurą problemos gali būti tokios pat, kaip ir 1993-aisiais įsivedus litą. Tuomet sukčiai buvo suįžūlėję iki tiek, kad senukams dešimt litų įbrukdavo kaip šimtą ant banknoto nupaišę dar vieną nulį. Jiems ši apgavystė sekėsi, nes žmonių akiai nauji banknotai buvo neįprasti.

Kartą paskambino mano mamai ir pasakojo, kad aš susimušiau darbe. Nors mano mama žinojo apie telefoninius sukčius, vis tiek bruko telefono ragelį tėvui, kad jis aiškintųsi, – sakė A.Anušauskas.

Diskusijoje dalyvavęs Seimo narys, konservatorius Arvydas Anušauskas pabrėžė, kad nors apie telefoninius sukčius nebe pirmus metus aiškina policija ir žiniasklaida, vis tiek atsiranda žmonių, kuriuos lengvai pavyksta apgauti.

Parlamentaras pasakojo, kad telefoniniai sukčiai bandė apgauti jo tėvus.

„Kartą paskambino mano mamai ir pasakojo, kad aš susimušiau darbe. Nors mano mama žinojo apie telefoninius sukčius, vis tiek bruko telefono ragelį tėvui, kad jis aiškintųsi“, – pasakojo A.Anušauskas.

Vėliau jis 15min.lt teigė, kad tai nutiko prieš kelerius metus. Telefoniniams sukčiams apgauti parlamentaro tėvų nepavyko, tuo metu, kai motina perdavė telefoną tėvui, jie pokalbį nutraukė patys.

Prašo pakalbėti su pagyvenusiais giminaičiais

Policija anksčiau yra pranešusi, kad sukčiai gali bandyti aukoms dalinti išskirtinius pasiūlymus keisti litus į eurus palankiu kursu, gąsdinti, kad neužsiregistravus namie turimų banknotų, jie nebus keičiami, ir panašias nesąmones.

Žmonės raginami neatskleisti savo internetinės bankininkystės slaptažodžių, netikėti, kad esą reikia deklaruoti turimas santaupas ar pateikti namuose turimus pinigus banknotų numerių surašymui.

Apie galimus sukčiavimo scenarijus policija prašo pasikalbėti su vyresnio amžiaus artimaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius