Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 09

Telefono 112 diena minima visoje Europoje

2010 vasario 11 dieną antrąkart bus pažymima Europos 112 diena. Skubios pagalbos iškvietimo numeris 112 veikia visose 27 Europos Sąjungos šalyse ir yra naudojamas nemokamai išsikviesti skubios pagalbos tarnybas.
Įvykio vietoje
Bendrasis pagalbos centras telefonu 112 gauna kuo įvairiausių pranešimų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nors tyrimai parodė, kad daugiau nei 9 iš 10 europiečių teigiamai vertina šio gyvybes gelbėjančio numerio sukūrimą ir egzistavimą, vis dar 3 iš 4 nežino apie šiuos 3 skaičius, kurie gali išgelbėti jų gyvybes kai reikia išsikviesti policiją, greitąją medicinos pagalbą arba ugniagesius-gelbėtojus. Todėl, siekiant skatinti numerio 112 žinomumą ir teisingą jo naudojimą, šiandien daugelyje Europos miestų – nuo Portugalijos iki Suomijos ir nuo Belgijos iki Bulgarijos – organizuojami renginiai šia tema.

„Mes didžiuojamės, kad antrąjį kartą švenčiant Europos 112 dieną, Europos skubios pagalbos iškvietimo tarnybų vadovai skiria daug pastangų visuomenės informavimui apie numerį 112; šios pastangos vertos visapusiškos mūsų pagarbos“, – sakė Olivieras Paulas Morandinis, 112 fondo steigėjas.Atminkite kaip išmokyti savo vaikus atsiminti 112: 112 yra: 1 burna, 1 nosis ir 2 akys!

Briuselyje įsteigtas fondas, kurio tikslas – populiarinti Europos skubaus iškvietimo numerį 112. „112 yra pagrindinė piliečių saugumo užtikrinimo priemonė: kiekvienas europietis turėtų žinoti šį numerį ir kaip jį naudoti, siekiant palengvinti pagalbos tarnybų darbą“, – pridūrė Mike'as Amarosa, 112 fondo prezidentas.

Organizacija, atsakinga už skambučių numeriu 112 administravimą Lietuvoje – Bendrasis pagalbos centras žiniasklaidos atstovams bei interneto tinklapiuose www.bpc112.lt; www.sos112.lt; www.vpgt.lt išplatino informacinį pranešimą Europos 112 dienos tema. Lietuvos Bendrojo pagalbos centro viršininkas Artūras Kedavičius sako: visoje Europos Sąjungos teritorijoje, jei reikia skubios pagalbos, žmonės nedvejodami turi skambinti numeriu 112 ir gaus reikalingą skubią pagalbą.

BPC šeimininkai pusiau juokais, pusiau rimtai kartoja: „Atminkite kaip išmokyti savo vaikus atsiminti 112: 112 yra: 1 burna, 1 nosis ir 2 akys!“

Apie 112 fondą

112 fondas buvo įkurtas siekiant skatinti Europos skubios pagalbos numerio 112 žinomumą ir tinkamai jį naudoti. Jo pagrindinis tikslas yra pasiūlyti visuomenės informavimo kampaniją ir medžiagą visiems piliečiams ir organizacijoms, kurios nori informuoti apie numerį 112. Fondas glaudžiai bendradarbiauja su 112 skubios pagalbos iškvietimo tarnybų paslaugų tinklu (112 ESSN), kuris pagrįstas aukšta skubios pagalbos paslaugų kokybe skambinant numeriu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius