Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 26

Telkia pajėgas švarinimuisi

Pernai kelis tūkstančius tonų šiukšlių visoje Lietuvoje surinkę savanoriai švarinimos akciją „Darom 2009“ skelbia ir šiemet. Miestiečiai jau dabar gali registruotis joje dalyvauti.
Temos: 2 Šiukšlės Talka

„Darom 2009“ akcijos tikslas – švarinti gamtą bei skatinti ekologinį mąstymą ir pilietinį aktyvumą. Trečiadienį akciją Kaune pristatę savanoriai tryško entuziazmu ir gera nuotaika, nes beveik visų instancijų durys, į kurias jie beldėsi, atsivėrė.

Akcijos iniciatoriai tikino, kad jų materialinė bazė – vos 1000 Lt, tačiau jie bendradarbiauja su seniūnijomis, savivaldybe ir kitomis valstybinėmis institucijomis bei individualiomis įmonėmis, kurios akciją rems pagal savo galimybes: transportu dalyviams gabenti ir šiukšlėms išvežti, priemonėms šiukšlėms rinkti ir kitais būtinais dalykais.

Akcija startuos balandžio 18 dieną. Jos organizatoriai tikisi, kad „Darom 2009“ dalyvaus ne mažiau kaip 10 tūkst. žmonių visoje Lietuvoje. Organizatoriai pasakojo, kad kiekvienam akcijos dalyviui bus nemokamai skirtos priemonės šiukšlėms rinkti.

Registruotis akcijai galima interneto svetainėje www.darom09.lt Būtent šioje svetainėje esančiame miesto žemėlapyje greitu metu kiekvienas kaunietis galės pažymėti „šiukšlingiausias“ miesto vietas. Po kurio laiko su tokiais sąmoningais miestiečiais susisieks „Darom 2009“ atstovas ir pasitikslins informaciją, o seniūnijos darbuotojai patikrins, ar ta vieta tikrai verta tvarkymo. Jei atsakymas bus teigiamas, tokios teritorijos taip pat bus įtrauktos į balandžio viduryje vyksiančios akcijos metu tvarkomų vietų sąrašą.

 


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius