Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 15 /13:25

Telšiai palydėjo žuvusį pareigūną Liudą Šimkų į paskutinę kelionę

Velionio Liudo Šimkaus palaikai iš gedulo namų buvo išneštas prieš vidurdienį. Dviejų vaikų tėvo kūnas iškeliavo į Šv. Antano Paduviečio katedrą. Čia aukojamos šventos mišios už velionį. Artimieji, kolegos ir visa bendruomenė atsisveikina su netikėtai žuvusiu jiems brangiu ir svarbiu žmogumi.
Telšiai palydi žuvusį pareigūną Liudą Šimkų į paskutinę kelionę
Telšiai palydi žuvusį pareigūną Liudą Šimkų į paskutinę kelionę / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Didžiulė policijos pareigūnų bendruomenė atvyko į Telšius atsisveikinti su savo kolega, kuris taip netikėtai žuvo. Rodos, peilis ir žmogus atsidūrė ne laiku ir ne vietoje. Tačiau skaudžių įvykių atsukti atgal neįmanoma.

Pareigūnas Liudas Šimkus žuvo vykdydamas savo pareigą. Penktadienį Telšių rajone, Tryškiuose, atvykęs į įvykio vietą, 36 metų policijos pareigūnas L.Šimkus susigrūmė su siautėjančiu 26-erių metų Artūru Noreika.

Pastarasis buvo ginkluotas peiliu. Jis smurtavo prieš savo motiną.

Taip pat prieš tai buvo sužalojęs kieme esantį šunį. Grasino padegti namus. Vėliau jis pasipriešino atvykusiam policininkui.

26 metų įtariamasis išsitraukė peilį ir į kaklą mirtinai sužalojo 36 metų vyriausiąjį patrulį. Įtariamajam nustatytas 0,21 prom. girtumas.

Pareigūno L.Šimkaus stažas – 15 metų. Su žmona jis augino du mažamečius vaikus. Tai 33-čias policijos pareigūnas, žuvęs nuo Nepriklausomybės atkūrimo.

Eigirdžių kapinės – tai vieta, kurioje žuvusį pareigūną lankys ir minės visi, kurie jį prisimena – dorą, pareigingą ir drąsų.

Pareigūnų darbas – kasdienis pavojus

Atsisveikinimo ceremonijoje dalyvavo ir Sauginas Laurušonis, Lietuvos policijos veteranų asociacijos Telšių filialo pirmininkas, buvęs Telšių apskrities policijos viršininkas.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Sauginas Laurušonis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Sauginas Laurušonis

Jis konkretizuoti tragiškai pasibaigusios situacijos nedrįsta – gyvenime visko būna: „Pats praėjau visas pakopas – nuo paprasto policininko iki komisariato viršininko. Vykti į šeimyninius konfliktus labai pavojinga. Negali žinoti kaip pasielgs smurtaujantis ir abstinenciją jaučiantis žmogus, psichiniai ligoniai.“

Pareigūnai priima sprendimą akimirksniu, tačiau šį kartą buvo per daug pasitikėta technika

S.Laurušonio teigimu, pareigūnai priima sprendimą akimirksniu, tačiau šį kartą, matyt, buvo per daug pasitikėta technika – nesuveikė elektrošokas.

„Geriausia specialioji priemonė yra guminė lazda – suveikia visada ir bet kam. Skausmas šiek tiek suvaldo ir visai nevaldomą asmenį“, – teigė S.Laurušonis.

Pareigūnas akcentavo, kad policininkams šiuo metu vykdomos reformos kol kas nėra iki galo išaiškintos. Tokios tragedijos ir nestabilumas darbe gali pakenkti šios profesijos patrauklumui. O pareigūnų ir taip trūksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius