Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 02 /16:10

Telšietis Kęstutis Trečiokas patvirtino su prezidente kalbėjęs dėl aplinkos ministro posto

Ūkio viceministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas patvirtino, kad trečiadienį buvo susitikęs su prezidente Dalia Grybauskaite ir aptarė jo kandidatūrą į aplinkos ministro pareigas.
Kęstutis Trečiokas
Kęstutis Trečiokas / VRK nuotr.

„Šiandien ryte buvome susitikę. Buvo susitikimas dėl mano kandidatūros – premjeras pateikė ir prezidentė pasikvietė pasikalbėti“, – BNS sakė K.Trečiokas.

Politikas sakė iš šalies vadovės išgirdęs, kad ji svarstys kandidatūrą.

Šiandien ryte buvome susitikę. Buvo susitikimas dėl mano kandidatūros – premjeras pateikė ir prezidentė pasikvietė pasikalbėti, – sakė K.Trečiokas.

„Pažymio nerašė, pasikalbėjom ir pasakė, kad svarstys, nei taip, nei ne. Normalus, atviras pokalbis buvo ir tiek“, – sakė K.Trečiokas.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas sakė, kad K.Trečiokas yra vienas iš galimų kandidatų.

„Taip, galiu patvirtinti, kad jis yra vienas iš kandidatų ir kad jis buvo susitikęs šiandien (su prezidente – BNS). Ar jis realiausias, ar ne, matyt, nuspręs tiek premjeras, tiek prezidentė“, – BNS sakė R.Paksas.

Partijos vadovo teigimu, „tvarkiečiai“ į šį postą yra pateikę penkias kandidatūras.

Anksčiau R.Paksas patvirtino, kad tarp kandidatų į ministro postą be K.Trečioko yra ir „tvarkiečių“ deleguoti aplinkos viceministrai Daiva Matonienė ir Almantas Petkus. Kas kiti du kandidatai, R.Paksas neatskleidė.

Apie prezidentės susitikimą su K.Trečioku BNS informavo ir prezidentės patarėja Živilė Didžgalvienė, tačiau plačiau susitikimo turinio nekomentavo.

Anksčiau trečiadienį apie susitikimą prasitarė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, kalbėdamas su žurnalistais Vyriausybėje.

„Jeigu prezidentė kvietėsi, reiškia, vienas iš kandidatų galimų“, – sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar tarp kandidatų į aplinkos ministrus yra K.Trečiokas.

Anksčiau premjeras yra sakęs, kad ministro kandidatūra nėra aiški, tačiau ji tenkina tiek jį, tiek prezidentę.

Europarlamentaro duoną pasirinkęs V.Mazuronis savo įpėdiniais siūlė aplinkos viceministrus Daivą Matonienę ir Almantą Petkų.

K.Trečiokas yra kilęs iš Telšių, 1982 m. baigė Kauno politechnikos instituto Elektrotechnikos fakultetą, kur įgijo inžinieriaus elektromechaniko specialybę. 1982–1993 m. dirbo „Masčio“ fabriko inžinieriumi elektriku, vyr. metrologu, elektros cecho viršininku ir komercijos direktoriumi. 2003–2007 m. ir 2007–2011 m. buvo Telšių rajono savivaldybės administracijos direktoriumi.

1987–1990 m. Komunistų partijos narys, 1994 m. įstojo į Lietuvos centro sąjungą.  Nuo 2002 m. yra partijos „Tvarka ir teisingumas“ (liberalai demokratai) narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius