-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 02

Telšių aplinkosaugininkai: iš bankrutuojančios bendrovės „Srava“ teritorijos išvežta 671 tona atliekų

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) praneša, kad po ilgų teisinių procesų iš bankrutuojančios UAB „Srava“ teritorijos Telšiuose išvežta ir atliekų tvarkytojams perduota 671,289 t atliekų. Jų įmonės teritorijoje buvo likę po trijų gaisrų 2012 ir 2013 m, pranešė AAD.
Telšių aplinkosaugininkai: iš bankrutuojančios bendrovės „Srava“ teritorijos išvežta 671 tona atliekų 
Telšių aplinkosaugininkai: iš bankrutuojančios bendrovės „Srava“ teritorijos išvežta 671 tona atliekų  / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Pavojingųjų ir nepavojingųjų atliekų šioje teritorijoje buvo likę, nes pagrindinė įmonės veikla buvo didmeninė ir mažmeninė prekyba cheminėmis medžiagomis ir preparatais, taip pat sandėliuose cheminės medžiagos buvo gaminamos ir fasuojamos.

Privalomuosius nurodymus sutvarkyti atliekas Telšių aplinkos apsaugos inspekcijos (AAI) pareigūnai įteikė iškart po gaisrų, bet UAB „Srava“ jų nevykdė teisindamasi, kad draudimo kompanija nedengia nuostolių.

Visais atvejais, neįvykdžius privalomojo nurodymo reikalavimų, atsakingiems asmenims buvo pritaikytos administracinės baudos bei juridinio asmens padaryto aplinkos apsaugą ir gamtos išteklių naudojimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo protokolai. 

„Departamentas ėmėsi visų būtinųjų veiksmų, kad atliekos būtų sutvarkytos ir išvengta pavojaus tiek aplinkai, tiek žmonėms. Be privalomųjų nurodymų, buvo kreiptasi į Telšių apylinkės teismą, vėliau teismo sprendimas perduotas vykdyti antstoliui. Kadangi bendrovė teismo sprendimų ir toliau nevykdė, buvo kreiptasi į Telšių AVPK kriminalinės policijos tyrimo skyrių dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – sakė Telšių AAI viršininkė Renata Stankuvienė.

2021 m. bankroto administratorius ėmėsi vykdyti departamento nurodymus, bet sutvarkė tik 44,7 t atliekų.

„Svarbu tai, kad visi teisiniai procesai dabar jau užbaigti. Pernai Regionų apygardos administracinis teismas tenkino departamento prašymą ir įpareigojo bankroto administratorių sutvarkyti atliekas. Šių metų sausį atlikę bankrutavusios UAB „Srava“ teritorijos ir pastatų apžiūrą, nustatėme, kad visos atliekos, t. y. 671,289, yra sutvarkytos“, – sakė R. Stankuvienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius