Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 10

Telšių kelių policija: dėl sunkių siuntinių telšiškiai gali įvažiuoti į autobusų stoties teritoriją

Telšiškiai nepatenkinti Telšių autobusų stotyje stovinčiu kelio ženklu.
Dėl sunkių siuntinių telšiškiai gali įvažiuoti į autobusų stoties teritoriją.
Dėl sunkių siuntinių telšiškiai gali įvažiuoti į autobusų stoties teritoriją. / Giedros Akavickienės nuotr.

Gyventojai, kurie naudojasi siuntų tarnybos paslaugomis, atvyksta į autobusų stotį pasiimti sunkiai sveriančių siuntinių, tačiau priversti nešulius nešti rankomis – mat įvažiuoti į autobusų stoties teritoriją esą draudžiama.

Pašnekovai 15min.lt tikino, jog kartą bandę važiuoti iki autobusų siuntų tarnybos, gavo perspėjimą iš budinčio policijos ekipažo, kad gali užsidirbti protokolą.

„Siuntiniai išduodami autobusų stoties patalpose. Vadinasi, autobusų stotis teikia paslaugą, tačiau klientams draudžia įvažiuoti“, – piktinosi žmonės.

Siuntiniai išduodami autobusų stoties patalpose. Vadinasi, autobusų stotis teikia paslaugą, tačiau klientams draudžia įvažiuoti, – piktinosi žmonės.

Šią keblią situaciją paprašėme pakomentuoti Telšių kelių policijos skyriaus vyresniojo specialisto Ramūno Stasiulio.

Pareigūno teigimu, įvažiuoti į autobusų stoties teritoriją draudžia kelio ženklas Nr. 303 „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“. Šis kelio ženklas draudžia motorinių transporto priemonių, traktorių ir savaeigių mašinų, eismą, išskyrus mopedus, motociklus be priekabų, maršrutinį, aptarnaujantįjį transportą ir skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėtas transporto priemones.

R.Stasiulis paaiškino, kad aptarnaujantysis transportas – transporto priemonės, kurios priklauso draudžiamaisiais kelio ženklais pažymėtoje zonoje esančioms įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms, toje zonoje gyvenantiems ar dirbantiems asmenims arba atveža į tą zoną (išveža iš jos) krovinius ar atvyksta į šią zoną paimti krovinio, taip pat lengvieji automobiliai taksi, atvežantys į tą zoną (išvežantys iš jos) keleivius arba atvykstantys jų paimti į šią zoną.

Vadovaujantis aptarnaujančio transporto sąvoka, į kelio ženklo galiojimo zoną gali įvažiuoti transportas, atvežantis ar atvykęs pasiimti krovinio, tik turi pateikti tikrinančiam pareigūnui tai pagrindžiančius dokumentus.

Vadinasi, siuntinius atvežantys ar norintys juos pasiimti gyventojai gali drąsiai važiuoti arčiau autobusų siuntų tarnybos.

Giedros Akavickienės nuotr./Dėl sunkių siuntinių telšiškiai gali įvažiuoti į autobusų stoties teritoriją.
Giedros Akavickienės nuotr./Dėl sunkių siuntinių telšiškiai gali įvažiuoti į autobusų stoties teritoriją.

Tačiau Kelių policijos pareigūnas R.Stasiulis užsiminė, kad gali kilti kita bėda – neretai žmonės pradeda naudotis situacija, pavyzdžiui, būtų negerai, jeigu siuntų tarnybos klientai į autobusų stoties teritoriją imtų virtinėmis važiuoti, pavyzdžiui, dėl laiško ar 100 gramų sveriančio siuntinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius