Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 14 /15:15

Teresė Birutė Burauskaitė: signataro Zigmo Vaišvilos pareiškimas apie 1990-aisiais Aukštojoje partinėje mokykloje prezidentės Dalios Grybauskaitės gautą priedą prie algos neturėjo nieko nustebinti

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) vadovė Teresė Birutė Burauskaitė teigia, jog signataro Zigmo Vaišvilos pareiškimas apie 1990-aisiais Aukštojoje partinėje mokykloje prezidentės Dalios Grybauskaitės gautą priedą prie algos neturėjo nieko nustebinti. Anot jos, tokius priedus gavo visi mokyklos darbuotojai – net valytojos.
Zigmas Vaišvila
Zigmas Vaišvila / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per iškilmingą Sausio 13-ajai paminėti skirtą posėdį Seime kalbėjęs signataras Z.Vaišvila pareiškė: „2012 m. gruodžio 19 d. LTV išgirdau D.Grybauskaitės patvirtinimą, kad ji Vilniaus aukštojoje partinėje mokykloje su desantininkais stumdėsi gruodžio mėnesį. Tai yra 1990 m., nes 1989 m. gruodį ten jų dar nebuvo. Rūta Janutienė man pranešė, kad D.Grybauskaitės darbo byloje rado 1990 m. liepos Lazutkos (LKP Vilniaus miesto komiteto pirmasis sekretorius Valentinas Lazutka buvo vienas iš perversmo organizatorių – red.past) įsakymą dėl ponios D.Grybauskaitės premijavimo už gerą darbą. Per daug melo Lietuvoje.“

Seimo salėje sėdėjusi D.Grybauskaitė po šių žodžių nerodė emocijų, o Z.Vaišvilai baigus kalbėti plojo kartu su kitais posėdžio dalyviais.

T.B.Burauskaitė 15min.lt sakė, kad Z.Vaišvila nepasakė nieko skandalingo – priedus gavo visi Aukštosios partinės mokyklos darbuotojai, nepaisant to, kokios jų pareigos.

„Priėjimas prie visų aukštųjų mokyklų, ne tik šitos, darbuotojų personalinių bylų yra viešas. Ten galima rasti žiniaraščius, kiek kam išmokėta. Įstaiga baigė darbą, užsidarė, todėl buvo išsidalintos lėšos, tokia taisyklė, tą patį darė ir kitos likviduojamos įstaigos“, – sakė ji.

Paklausta, kodėl Z.Vaišvila nepaminėjo, kad priedus gavo visi, LGGRTC vadovė to siūlė klausti paties signataro.

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sekmadienį sakė, jog Z.Vaišvila apie D.Grybauskaitę prabilo ne laiku ir ne vietoje.

Z.Vaišvila šia tema daug kalbėti nenorėjo. Jis pabrėžė, kad informacija apie visiems, o ne tik D.Grybauskaitei išmokėtus priedus, nekeičia pačios problemos esmės. „Aukštoji partinė mokykla buvo perversmo organizavimo štabas“, – 15min.lt pridūrė jis.

Z.Vaišvila antradienį rengia spaudos konferenciją šia tema, kurioje žada pateikti daug įdomių dalykų. „Sulaukite, nenoriu iš anksto apie tai kalbėti“, – sakė signataras.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius