Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 01

Tęsiami KOP orlaivio nuolaužų iškėlimo darbai

Rugsėjo 1 d. tęsiami Šiaulių rajone, šalia Rėkyvos ežero, sudužusio Lietuvos karinių oro pajėgų orlaivio „L-39 ZA Albatross“ nuolaužų iškėlimo darbai. Į Karinių oro pajėgų Aviacijos bazę Šiauliuose jau yra išgabenta trečdalis orlaivio nuolaužų.
Lietuvos karinių oro pajėgų orlaivio L-39 ZA „Albatross“ nuolaužų iškėlimo darbai. Į
Lietuvos karinių oro pajėgų orlaivio „L-39 ZA Albatross“ nuolaužų iškėlimo darbai. / KAM nuotr.
Temos: 1 Šiauliai

Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai rašoma, kad trečią dieną vykdomuose nuolaužų iškėlimo darbuose dalyvauja apie pusšimtis Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinių pajėgų karių, jiems padeda Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai. Įvykio vietoje naudojama įvairi įranga, skirta vandens išsiurbimui, keltuvai, lynai objektų iškėlimui.

Įvykio vietoje darbus toliau tęsia incidentą tirianti speciali komisija, yra apklausiami įvykio liudininkai. Vykdant tyrimą yra bendraujama ir su NATO partneriais.

Tyrimą ir darbus apsunkina tai, kad lėktuvas nukrito į pelkėtą vietovę. Gruntas šioje vietoje yra nestabilus, daug vandens, vietovė yra nepasiekiama sunkiu transportu. Iškėlimo darbus atlieka keliolikos karių komanda. Nuolaužoms iškelti naudojamas sraigtasparnis, darbų trukmei įtakos turi ir oro sąlygos.

Primename, kad rugpjūčio 30 d. apie 10.30 val. Šiaulių apylinkėse esančioje Lietuvos kariuomenės Aviacijos bazėje vykstančių pratybų metu ore susidūrė Lietuvos karinių oro pajėgų (KOP) orlaivis „L-39ZA Albatross“ ir Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvas „Mirage“ 2000C“.

Orlaiviai vykdė suplanuotus treniruočių skrydžius. Skrydžio metu ore įvyko orlaivių susidūrimas, po kurio Lietuvos karinių oro pajėgų lengvasis atakos naikintuvas L-39 nukrito šalia Rėkyvos ežero. Pilotai sėkmingai katapultavosi, vėliau juos surado ir į KOP Aviacijos bazę išskraidino KOP paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis Mi-8. Pilotai po medicininės apžiūros sugrįžo į tarnybos vietą.

„Po susidūrimo pilotai padarė viską, kad orlaivį nukreiptų į negyvenamą vietovę, kad nebūtų sukelta žala civiliams gyventojas“, – sakė kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius.

Naikintuvas „Mirage 2000C“ nusileido savo eiga, bet patyręs stabilizatoriaus pažeidimus.

Prieš pratybas buvo atlikti privalomi instruktažai ir medicininiai patikrinimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius