Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 07

Tęsiantis vairuotojų streikui, VVT vadovai ir profesinė sąjunga vėl susitiks deryboms

Vilniuje trečiadienį tęsiantis viešojo transporto vairuotojų streikui, profesinės sąjungos ir „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) atstovai susitiks dar vienam derybų raundui.
Vilniuje – viešojo transporto vairuotojų streikas
Vilniuje – viešojo transporto vairuotojų streikas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienį iki vakaro vykusiose derybose proveržio pasiekti nepavyko, tačiau, pasak VVT atstovų, susitarta trečiadienį užtikrinti pusę paslaugų. Tai reiškia, jog viešasis transportas turėtų kursuoti dažniau nei pirmąsias dvi streiko dienas.

Trečiadienio popietę turėtų įvykti dar vienas derybininkų susitikimas, tačiau nė viena pusė neprognozuoja, ar gali būti pasiektas proveržis.

VVT profesinės sąjungos pirmininkas Algirdas Markevičius BNS antradienio vakarą teigė, jog „bendrovė neina į kompromisus ir kai kuriais klausimais yra iškėlusi naujas sąlygas ar reikalavimus dėl jau anksčiau derybose sutartų punktų“.

Vis dėlto jis pripažino jog įvyko „tam tikras poslinkis į geresnę pusę kai tikrais klausimais“.

Vilniaus autobusų ir troleibusų vairuotojai pirmadienį pradėjo neterminuotą streiką VVT administracijai ir profesinei sąjungai nesutariant dėl darbo apmokėjimo sistemos. Į sostinės gatves neišvažiavo daugiau kaip pusė autobusų.

Streikas planuotas prieš metus, bet iš pradžių atidėtas dėl teisme vykusių ginčų, vėliau – dėl laikinai pasiekto susitarimo rugsėjo pabaigoje. Jį VVT galiausiai nutraukė nepavykus deryboms su profesine sąjunga.

Darbuotojų atstovai reikalauja atlyginimų sistemą įtraukti į kolektyvinę sutartį, joje įtvirtinti 10 proc. algų augimą ir iš esmės nebloginti 2018-ųju kolektyvine sutartimi pasiektų susitarimų.

Nesutarimų kyla dėl pakoreguotos darbo kokybės priedų tvarkos, taip pat dėl profesinės sąjungos siekio kolektyvinėje sutartyje palikti daugiau svertų jai sprendžiant dėl, pavyzdžiui, struktūrinių pertvarkų ir kitų pakeitimų įmonėje.

VVT sostinėje aptarnauja 76 iš 105 maršrutų: penkis greituosius, 17 troleibusų ir 54 autobusų. Keleivių vežimo paslaugas vykdo dar du vežėjai – „Transrevis“, ir „Kautra“, jos keleivius veža įprastu grafiku.

Iš viso VVT dirba 1830 darbuotojų, per 1100 iš jų – vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius