Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 11 /14:23

Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama sugrįžo į Lietuvą

Trečiadienį Vilniaus oro uoste nusileido lėktuvas, atskraidinęs į Lietuvą Tibeto dvasinį lyderį Dalai Lamą. Vienas svarbiausių pasaulio autoritetų, Nobelio taikos premijos laureatas Lietuvoje lankosi jau trečią kartą – po dvylikos metų pertraukos.
Dalai Lama
Dalai Lama / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

78-erių metų Dalai Lama į Lietuvą atvyko Seimo Tibeto rėmimo grupės kvietimu – mūsų šalyje jis praleis kelias dienas. Jo Šventenybės darbotvarkėje numatyta spaudos konferencija ir apsilankymas Seime. Vilniaus rotušėje Dalai Lama susitiks su religinių bendruomenių, politikos, meno ir kultūros atstovais bei skaitys pranešimą „Socialiniai, ekologiniai ir moraliniai iššūkiai moderniame pasaulyje“.

Vilniuje, Tibeto skvere, garbingas svečias atidengs „Mandalos“ skulptūrą, o Užupio menų inkubatoriuje vadovaus mandalos griovimo ceremonijai, kuri bus tiesiogiai transliuojama specialiai įrengtuose ekranuose.

Savo oficialų vizitą Lietuvoje Dalai Lama užbaigs paskaita „Kelias į Taiką ir Laimę globalioje visuomenėje“, kurią penktadienį skaitys „Siemens“ arenoje.

Atskrido kaip eilinis keleivis, bet pasitiktas su prabanga

Tibeto dvasinis vadovas atskrido bendrovės „Air Baltic“ reisu iš Rygos, mažu propeleriniu lėktuvu „Bombardier Q400“. Pasisveikinęs su pasitikusia palyda, sėdo į autobusiuką, kuris nuvežė iki prabangaus limuzino „Maserati Quattroporte“, stovėjusio prie oro uosto vartų, VIP išėjimo. Limuziną lydėję Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai važiavo priekyje visureigiu „Jeep“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius