-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 18

Tiesa slypi kažkur anapus

Po riaušių atsipeikėjusi valdžia suprato, kad dar vieno protesto vasario 3-ąją nebenori. Premjeras Andrius Kubilius, pirmadienį iš ryto planavęs susitikimą su kultūros ministru Remigijum Vilkaičiu, pakeitė darbotvarkę ir rengia spaudos konferenciją.
Andrius Kubilius
A.Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Dezinformacija

Premjero A.Kubiliaus sekretoriato vadovė Vaida Jauniškienė portalui 15 min.lt sakė, jog pagrindinė konferencijos tema bus riaušių priežastys, žadama kalbėti  ir apie šalyje nuolat skleidžiamą dezinformaciją.

„Pavyzdžiui, sužinojome, jog vasario 3-iąją dar vieną protestą rengia turgaus prekeiviai, pasipiktinę, kad turguose jie privalės turėti kasos aparatus. Tačiau toks klausimas Vyriausybės net nėra svarstomas, niekas nesirengia turguose aparatų reikalauti“, – tikino V.Jauniškienė. 

Ar tai tiesa? Primename, kad dar sausio 9 dieną buvo paskelbta, kad PVM nemokantys turgaus prekeiviai bus įpareigoti įsigyti kasos aparatus.

„Dabar, kai sunku visiems, turime solidarizuotis, antraip ekonomikai bus dar sunkiau", – naujienų agentūrai BNS sakė žemės ūkio ministro patarėjas Mindaugas Kuklierius. Buvo paskelbta, kad planuojama, jog kasos aparatai turguose bus privalomi jau nuo šių metų vasario, o su šiuo projektu jau dirba Finansų ministerija. 

Portalas 15min.lt primena, jog diskusija dėl kasos aparatų turguose vyksta jau nuo sausio pradžios.  Juos yra ketinusi įvesti Žemės ūkio ministerija, kad turgaus prekeiviai negalėtų nuslėpti  PVM. Buvo teigiama, jog be kasos aparatų galės prekiauti tik ūkininkai, kurie pardavinės savo pačių išaugintą produkciją.

Kasos aparatų įvedimas turguose aptarinėtas ne vienoje televizijos laidoje, ir iki šiol niekas tos informacijos nepaneigė. 

V.Jauniškienė dabar tikino, jog ir dėl kasos aparatų, ir dėl kitų dalykų yra skleidžiama daug netiesos. Esą kažkas suinteresuotas tą daryti. „Todėl premjeras rytoj galės žurnalistams paminėti ir tokius atvejus“, – sakė sekretoriato vadovė.  

Aptarti riaušių priežastis ir policijos darbą joms prasidėjus rytoj rengiasi ir Seimo nacionalinio saugumo bei gynybos komitetas. Į posėdį kviečiami šalies policijos, viešojo saugumo tarnybos, vadovybės apsaugos departamento vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius