Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 24

Klaipėda ruošiasi priimti grįžtančiuosius: savo kambarius suteiks garsūs viešbučiai

Klaipėdoje antradienį surengtas dar vienas pasitarimas, kurio metu aptarta, kaip ir kur bus apgyvendinti iš užsienio grįžtantys lietuviai. Skaičiuojama, kad tokių keleivių bus daugiau nei 1000. Klaipėdos miesto savivaldybė dėl uosto specifikos paprašė dar vienos paros pasiruošti tinkamai priimti karantinui atvykėlius. Trečiadienį nurodymas saviizoliacijai priimti visus atvykėlius Klaipėdoje jau bus įgyvendinamas visa apimtimi.
Klaipėdos senamiestis
Klaipėdos senamiestis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Klaipėdos vadovai antradienį dar kartą aptarė, kaip galėtų priimti visus keltais grįžtančius tautiečius iš užsienio.

Pirmadienį skelbta, kad tokių vietų mieste yra 533.

Į konferenciją atvyko ir bendrovės DFDS atstovai.

Meras Vytautas Grubliauskas patikino, kad jau sutarta dėl visko: ir dėl gabenimo, ir dėl apgyvendinimo.

Bendrovės „DFDS Seaways“ atstovas Jonas Nazarovas teigė, kad susiduria su neeiliniais iššūkiais. Kasdien iki balandžio 1 d. šiais keltais į Klaipėdą grįš apie 200 žmonių: 150 iš Kylio (Vokietijos), 50 iš Karlskronos (Švedijos). Iš viso į Klaipėdą grįš apie 1000 žmonių vien iki balandžio.

J.Nazarovas pastebėjo, kad keleiviai ne visada elgiasi pagarbiai. Įgulai tenka nemenki iššūkiai susitvarkyti. „Esame ant plono ledo, bet suprantame, kad tas ryšys tarp dviejų krantų dėl logistikos ir keleivių dar turi būti. Kiek įmanoma dirbsime“, – teigė jis.

Dar dalis grįš kita keltų linija – „TT-Line“. Kol kas bendrovė tikslių skaičių nepateikė. Svarstoma, kad šia linija taip pat grįš keli šimtai lietuvių.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis pasakojo, kad srautai iš keltų bus reguliuojami, kad nesusidarytų grūsčių. Automobiliai bus paliekami prie viešbučių.

Kitų savivaldybių gyventojai bus vežami į savo gimtuosius miestus, kur bus patalpinti saviizoliacijai skirtose patalpose.

Klaipėdoje iš užsienio grįžtančius asmenis pasiryžo priimti daugybė viešbučių. Meras įvardijo, kad juose yra apie 800 vietų.

Savo kambarius sugrįžtantiesiems pasiūlė žinomi Klaipėdos viešbučiai „Fridricho pasažas“, „Amberton“, „Navalis“, „Bohema“ „Morena“, „Vėtra“, „Ibis Klaipėda“, „Hostel Kubu3“ ir kiti. Jei vietų neužteks, sugrįžtančiuosius svarstoma apgyvendinti ir „Švyturio“ arenos patalpose.

Karantinavimo patalpas prižiūrės policijos pareigūnai. Jų pajėgų kol kas pakanka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius