-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 18

Tik kas dešimtas Lenkijos gyventojas mano, kad Lietuvos valdžia su lenkų mažuma elgiasi gerai

Tik 11 proc. Lenkijos gyventojų mano, kad Lietuvos valdžios institucijos gerai elgiasi su lenkų tautine mažuma, rodo trečiadienį paskelbti naujos apklausos rezultatai.
Vėliavos
Vėliavos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

To paties pasiteiravus Lietuvos gyventojų, mūsų šalies valdžios elgesį su lenkų tautine mažuma kaip gerą įvertino beveik 63 proc.

Kaip blogą Lietuvos institucijų elgesį su šia tautine mažuma įvertino beveik 43 proc. apklaustų Lenkijos gyventojų ir beveik 13 proc. respondentų Lietuvoje.

Tuo metu 39 proc. apklaustų lietuvių ir beveik 44 proc. apklaustų lenkų pritaria teiginiui, kad su lietuvių mažuma Lenkijoje yra elgiamasi gerai. Priešingai mano apie 21 proc. lietuvių ir per 12 proc. lenkų.

Tyrimą Lietuvoje ir Lenkijoje balandžio 26 – gegužės 5 dienomis atliko bendrovės „Spinter tyrimai“ bei „ARC Rynek i Opinia“. Apklausoje Lenkijoje dalyvavo 511, Lietuvoje – 1002 respondentai. Pasak tyrėjų, rezultatų paklaida Lietuvoje neviršija 3,1 proc. Lenkijoje – 4,4 proc.

Apie 57 proc. apklausoje dalyvavusių lenkų ir per 39 proc. lietuvių pripažino, kad abiejų šalių piliečių santykiai yra geresni nei valstybių politiniai santykiai. Prastesniais juos laiko atitinkamai apie 7 proc. ir 11 proc.

Apklaustų lenkų požiūris į lietuvius yra palankesnis nei lietuvių į lenkus – beveik 19 proc. lenkų nurodė, kad jų nuomonė apie lietuvius yra geresnė nei apie kitas Europos Sąjungos (ES) tautas, daugiau kaip 8 proc. – prastesnė.

Kaimynus lenkus palankiau nei kitas ES tautas vertina 12,5 proc. apklaustų lietuvių, mažiau palankiai – per 19 proc. gyventojų.

Dažniausiomis Lietuvos ir Lenkijos nesutarimų priežastimis apklausos dalyviai įvardijo neprofesionalius politikų ir diplomatų veiksmus bei siaurus kai kurių politikų arba politinių partijų interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius