Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 11

Tik vieno Lietuvos europarlamentaro žmona kelsis į Briuselį

Tik vieno europarlamentaro – Liberalų Sąjūdžio atstovo Leonido Donskio žmona kelsis į Briuselį ir nuolat gyvens kartu su vyru užsienyje.
Leonidas Donskis
Leonidas Donskis / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Filosofo 46 metų L.Donskio bendraamžė žmona psichologė Jolanta teigia, kad abejonių, ar vykti kartu su vyru, nekilo, pranešė „Lietuvos rytas.“ „Klausimų, ar važiuoti ten kartu, nekilo. Mes visuomet kartu“, – paaiškino J.Donskienė.

Moteris neabejoja, kad ir Briuselyje ar Strasbūre jai nestigs veiklos. Laisvalaikį juodu su vyru planuoja skirti menui – lankys muziejus. 

Tuo tarpu europarlamentaro, socialdemokrato Zigmanto Balčyčio žmona Severina tvirtina, kad kol vyras dirbs Briuselyje, ji stengsis būti kartu, o kai šis kartą per mėnesį išvyks savaitei į Strasbūrą, dar savaitei - į kitą miestą, ji grįš namo į Lietuvą.  Penkeriems metams išsikraustyti iš Lietuvos moteris nenori.

Antrajai kadencijai į Europos Parlamentą išrinktą 76 metų konservatorių Vytautą Landsbergį Briuselyje kartkartėmis aplankydavo dvejais metais vyresnė jo žmona Gražina Ručytė Landsbergienė.  Moteris atvykdavo pabūti savaitę ar dvi, tačiau persikraustyti į Briuselį nenori. „Mūsų namai yra Lietuvoje, kur vaikai ir anūkai“, – pabrėžė V.Landsbergis.

Praėjusią kadenciją jis į namus sugrįždavo beveik kiekvieną savaitgalį.  Kartą per savaitę į Vilnių sugrįžtančio 67 metų europarlamentaro, socialdemokrato Justo Vinco Paleckio žmona Laima tai pat neketina persikraustyti į Briuselį, nors vyras Europos parlamente dirbs jau antrą kadenciją.

„Abu persikraustyti į Briuselį neplanavome nei pirmą kartą man tapus europarlamentaru, nei dabar. Į darbą paprastai išeinu pusę devynių ryto, o grįžtu dešimtą vakaro. Be to, Briuselyje į priėmimus svečiai renkasi be antrųjų pusių“, – pasakojo J.V.Paleckis.

Buvęs sostinės meras, „tvarkietis“ 68 metų Juozas Imbrasas nemano, kad jo žmonai Birutei būtų prasminga kraustytis į Briuselį. „Mes važiuojame ten dirbti, o ne pilvus išvertę gulėti. Išsinuomosiu kuklų butą. Kai žmona norės, galės atvažiuoti. O aš sugrįšiu kiekvieną ketvirtadienį, kad vilniečiai žinotų, kas vyksta Europos Sąjungoje“, – teigė J.Imbrasas.

61 metų europarlamentaras, konservatorius Algirdas Saudargas su žmona Laima apžiūrėjo keliolika nuomotis siūlomų butų, išsirinko labiausiai patikusį, tačiau namais jų vadinti neketina. „Į Briuselį vyksiu kaip į darbą. Tas butas bus skirtas tik pernakvoti. Persikraustyti į Briuselį neturime minčių. Mūsų namai yra Vilniuje“, – kalbėjo A.Saudargas.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininko 44 metų Valdemaro Tomaševskio žmona Violeta persikelti gyventi į Briuselį nė nemąstė. Ji Lietuvoje liks su sūnumis.  Europarlamentaru tapusio Darbo partijos vadovo Viktoro Uspaskicho žmona 44 metų Jolanta Blažytė apie sutuoktinio politinės karjeros pokyčius kalbėjo lakoniškai.

„Aš būsiu Lietuvoje, jis – Briuselyje. Net nebuvo kitokių minčių“, – teigė J.Blažytė. Naujojo europarlamentaro, „tvarkiečio“ Rolando Pakso žmona 48 metų Laima taip pat neketina keltis į Briuselį.

„Nenoriu nei pati kur nors išvažiuoti, nei kad išvažiuotų vaikai. Noriu, kad namai ir toliau būtų jaukūs. Jei abu išskristume, kas prižiūrėtų?“ – sakė moteris.

Tarp dvylikos šios kadencijos Lietuvos europarlamentarų yra trys moterys – Laima Andrikienė, Vilija Blinkevičiūtė ir Radvilė Morkūnaitė. Nė viena jų neturi šeiminių įsipareigojimų. 51 metų L.Andrikienė prieš dvejus metus išsiskyrė su septyneriais metais vyresniu Seimo nariu Vidmantu Žiemeliu.  49 metų V.Blinkevičiūtė ir 25 metų R.Morkūnaitė yra netekėjusios.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius