Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 04

Tik vieno šaltinio Vilniuje vanduo yra švarus

Kasdien esant bet kokiems orams Plytinės gatvėje prie šaltinio rikiuojasi vilniečiai, laukiantys, kada galės įsipilti vandens. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad tik šio šaltinio vandenį galima gerti nevirintą, rašo „Lietuvos rytas“.
Grožio šaltinis
Asociatyvinė nuotrauka: šaltinis. / Vaidos Š. nuotr.

Rankose – keli 5 litrų plastikiniai indai. Spaudžiant šalčiui stypsai 15–20 minučių, kol prisipili vandens. Tiek laiko net ir šiomis šaltomis dienomis tenka laukti vilniečiams, atvažiavusiems prie šaltinio Plytinės gatvėje.

Lietuvos žaliųjų sąjūdis užsakė ištirti trijų pagrindinių Vilniaus šaltinių vandenį.

Mėginiai paimti ne tik Plytinės gatvėje, bet ir Antakalnyje, netoli transporto žiedo, taip pat Jeruzalėje, prie Kryžiaus kelio.

Specialistai nustatė, kad visų tirtų šaltinių vanduo atitinka leistinus cheminius rodiklius, bet dviejuose rasta bakterijų. Tai reiškia, kad tirtas vanduo neatitinka geriamajam vandeniui keliamų mikrobiologinių reikalavimų.

Vartoti nerekomenduojama bakteriologiškai nesaugaus Antakalnio ir Jeruzalės šaltinių vandens. Jį reikėtų virinti. Tai skelbiama ir informaciniuose stenduose, kurie pakabinti šalia šaltinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius