-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 24

Tikimybė žūti užsisegus saugos diržą sumažėja 60 procentų

Vilniaus apskrityje policinės prevencinės priemonės metu policijos pareigūnai nustatė 422 asmenis, nesilaikiusius saugos diržų ir specialių sėdynių naudojimo tvarkos.
Saugos diržai
Saugos diržai

Atsižvelgiant į Europos Komisijos 2003 m. spalio 21 d. rekomendaciją dėl kelių eismo saugumo srities nuostatų vykdymo užtikrinimo ir siekiant sumažinti eismo įvykių pasekmes, Europos kelių policijos tinklo (TISPOL) iniciatyva vasario 16- 22 dienomis Europos keliuose vyko policinė prevencinė priemonė. Minėta priemone siekta vairuotojams ir keleiviams priminti apie būtinybę naudoti saugos diržus bei vaikams skirtas specialias sėdynes.

Vilniuje vykdytos priemonės metu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai patikrino apie 2 000 automobilių. Nustatyta 314 asmenų, nesilaikiusių saugos diržų ir specialių sėdynių naudojimo tvarkos. 27 suaugę asmenys (tėvai ir kt.) vežė vaikus, pažeisdami Kelių eismo taisyklėse nustatytą vaikų vežimo tvarką. Nepaisant, kad informacija apie vykdomą priemonę buvo skelbiama žiniasklaidoje, kai kurie vairuotojai ir keleiviai ignoravo Kelių eismo taisyklių reikalavimus, praneša Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Policijos pareigūnų teigimu, galima pasidžiaugti, kad vis daugiau žmonių supranta saugos diržų bei vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimo būtinybę, patys užsisega saugos diržus ir pasirūpina mažamečiais keleiviais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius