Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 31

Tikrina, kiek užteršti plaučiai

Minint Pasaulinę dieną be tabako, vilniečiai kviečiami pasitikrinti, kiek užteršti yra jų plaučiai. Rotušės aikštėje veikia ir improvizuotas gydytojo kabinetas, kuriame rūkaliai gali gauti patarimų kaip mesti rūkyti ar palengvinti nikotino abstinencijos kančias.
Miestiečiai visą dieną gali tikrintis, kiek užteršti jų plaučiai
Miestiečiai visą dieną gali tikrintis, kiek užteršti jų plaučiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Plaučiai

Pripučiamose paviljonuose Europos Komisijos remiamo projekto „Help – už gyvenimą be tabako“ aktyvistai visą sekmadienio dieną nemokamai tikrina vilniečių plaučius.

Visi norintys gali prieiti prie stalelio, papūsti į specialų prietaisą, kuris parodo, kokia anglies monoksido (CO) koncentracija yra jų organizme.  

„Žmonių netrūksta visą dieną. Iš pradžių nedrąsiai pasitikrinę, vėliau patys nustemba, kiek nuodingųjų medžiagų yra jų plaučiuose“, - pasakojo projekto koordinatorė Miglė Mackevičiūtė.

Ilgiau nerūkantieji ar pasiryžę mesti šalia paviljonų kviečiami nusifilmuoti ir atsakyti į kelis klausimus bei taip paskatinti jų pavyzdžiu pasekti kitus rūkalius.

„Šis projektas yra bene vienintelis vykdomas iš karto visoje Eoropos Sąjungoje ir nukreiptas į kovą  su rūkymu. Gydytoja specialistė vietoje teikia konsultacijas, specialus kabinetas, skirtas rūkyti metantiems, šiemet atidarytas ir Santariškių klinikose“, - teigė M.Mackevičiūtė.

Daugiau informacijos apie projektą ir pagalba rūkantiesiems teikiama www.help-eu.com
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius