-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 27

Tikrinama Karinių jūrų pajėgų laivų įgulų kovinis pasirengimas

Sausio 26-28 dienomis Lietuvos Respublikos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje vyksta Karinių jūrų pajėgų (KJP) laivų įgulų kovinio rengimo eigos patikrinimas.
Aprūpinimo laivas „Jotvingis“.
Aprūpinimo laivas „Jotvingis“. / KJP nuotr.

Baltijos jūroje vykstančiame koviniame rengime dalyvauja trys KJP laivai – aprūpinimo laivas  „Jotvingis“, minų paieškos ir nukenksminimo laivas „Skalvis“ bei patrulinis laivas „Dzūkas“.

Įgulų kovinio rengimo eigos patikrinimą organizuoja KJP štabo ir Karo laivų flotilės specialistai, kurie vertina atskirų laivų įgulų pasiruošimą vykdyti priskirtas užduotis bei bendras operacijas kelių laivų junginyje. Šiuo patikrinimu norima įvertinti, ar efektyviai yra vykdomas laivų vadų, įgulų kovinis rengimas.

Kovinio rengimo metu atliekamos ir tobulinamos karo laivų taktinio manevravimo, krovinių iš laivo/orlaivio perdavimo ir priėmimo, antvandeninių ir povandeninių objektų aptikimo ir stebėjimo, kovos su antvandeniniais taikiniais, šaudymų jūroje bei laivo pažeidėjų apklausos ir sulaikymo jūroje procedūros, taip pat vyksta paieškos ir gelbėjimo bei pagalbos suteikimo kitiems laivams pratybos.

Kovinis rengimas yra standartizuota mokymo bei ugdymo priemonių sistema, kurio tikslas – parengti karius, vadus, karinius vienetus ir jų štabus atlikti kovines užduotis, atnaujinti ir tobulinti įgūdžius, užtikrinti karinių pajėgų pasirengimą sėkmingai vykdyti nacionalines užduotis ir tarptautinius įsipareigojimus pagal nustatytus prioritetus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius