Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 26

Tikslins maršrutinių autobusų bilietų kainas

Šiaulių miesto savivaldybės sudaryta darbo grupė dėl miesto maršrutinių autobusų bilietų kainų peržiūrėjimo turėjo priimti sprendimus, tačiau planuojama surengti dar vieną posėdį, tad kol kas lieka neaišku, ar bilietų kainos didės, ar mažės, ar liks nepakitusios. Papildomas posėdis renkamas norint išnagrinėti „Busturo“ vairuotojų prašymą apvalinti bilietų, parduodamų autobusuose, kainas.
Maršrutinis taksi
Maršrutinis taksi / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Iki šiol Šiauliuose už važiavimą miesto maršrutiniais autobusais keleiviai turi sumokėti 1,7 lito, perkant autobuse kaina yra dešimčia centų didesnė (1,8 lito). Autobusų vairuotojai jau seniai yra pasisakę, kad jiems yra sunku vairuoti autobusą ir skaičiuoti keleiviams grąžą centais. Todėl ne kartą buvo prašoma kainą apvalinti iki 2 litų – tiek pat, kiek kainuoja ir maršrutiniuose taksi, kurių pagal miesto valdžios sprendimą turėtų nebelikti nuo kitų metų vasario.

Šiaulių miesto savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėja Auksė Tutkutė, žurnalistams paklausus, ar taip nėra ketinama perimti ne tik maršrutinių taksi keleivius, bet ir uždarbį, nuo tiesaus atsakymo išsisuko. Jos teigimu, bilietų kainos spaudos kioskuose ir kitose platinimo vietose turėtų išlikti tokios pačios. Kaip bus su nuolatinio bilieto kaina, A. Tutkutė nesiryžo prognozuoti. Pasak jos, kaina gali mažėti, kad būtų sulygintos visos kainos. Iki šiol nuolatinio mėnesinio bilieto kaina yra 97 litai, nuo šios sumos skaičiuojamos lengvatos pensininkams, studentams, neįgaliesiems ir kt.

„Nėra aišku, kaip bus su nuolatiniais. Galbūt mažės, nes vietos mažėjimui yra daug. Bet čia preliminariai, nes darbo grupė šio klausimo dar nesvarstė“, – vakar teigė A. Tutkutė.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Gedeminas Vyšniauskas teigė, kad maršrutiniams taksi gali būti siūloma dalyvauti konkurse vežti keleivius ne tik privežamuosiuose maršrutuose iš miesto pakraščių, bet ir tuose pačiuose miesto maršrutuose kaip ir iki šiol, tačiau tik tam tikromis valandomis – ne piko metu, kai nėra daug keleivių ir didieji autobusai yra neefektyvūs. Pasak valdininkų, konkursus turėtų skelbti Savivaldybei pavaldi UAB „Busturas“. Dėl bilietų kainų galutinius sprendimus turės priimti miesto Taryba, kuriai sprendimo projektai turėtų būti pateikti tik gruodžio mėnesio posėdžiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius