Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 11

Tiriama, ar į Lietuvą buvo įvežtos nesaugios midijos

Ketvirtadienį iš Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistemos (RASFF) gauta informacija iš Prancūzijos, kad šviežiose midijose, importuotose iš Olandijos (gamintojas – „Triton Yerseke BV, galiojimo terminas – 2011.10.31), nustatytas žarninių lazdelių (E.coli) kiekis dvigubai viršijo Europos Komisijos reglamente „Dėl maisto produktų mikrobiologinių kriterijų“ nustatytus didžiausius leistinus kiekius.

Kaip teigiama oficialiame pranešime, Olandiškos midijos buvo išplatintos ne tik Prancūzijoje, bet ir Lenkijoje, Šveicarijoje, Lietuvoje. Pirminiais duomenimis, į mūsų šalies rinką galėjo būti įvežta 30 dėžučių moliuskų, sufasuotų po 2 kg. Šviežias midijas platino UAB „Palink“ (Lentvario g. 33, Vilnius).

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo skubų pranešimo tyrimą. Kadangi šviežių moliuskų tinkamumo vartoti terminas yra ypač trumpas, rinkoje minėtos partijos midijų nerasta. Tačiau, įvertinus galimą riziką, bus ištirti kitų partijų moliuskų mėginiai žarninių lazdelių nustatymui.

Pranešimo tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius