-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 24

Tiriant galimus su „Aukštaitijos vandenimis“ susijusius nusikaltimus, suimti du statybų bendrovės darbuotojai

Bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ aferoje suimti du Panevėžio statybos tresto filialo darbuotojai. Dėl 59 mln. litų vertės nuotekų ir vandentiekio projekto įkliuvo ne tik „Aukštaitijos vandenų“ generalinis direktorius su trimis pavaldiniais, bet ir du statybų bendrovės darbuotojai.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Panevėžio statybos tresto filialo „Gerbusta“ darbų vadovą Juozą Česnaką teismas leido suimti 15 parų, jam pateikti įtarimai dėl sukčiavimo. Tokio pat sprendimo sulaukė ir vyriausiasis inžinierius Kęstutis Kastrickas, pranešė LNK televizijos Žinios.

Po dviejų parų arešto „Aukštaitijos vandenų“ statybos projektų įgyvendinimo grupės vadovas bei du vandentiekio ir nuotekų tinklų cecho darbuotojai paleisti, bet įtarimai dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir nuosavybei jiems nepanaikinti.

Generaliniam direktoriui Rimantui Liepui skirtos dvi kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir 20 tūkst. litų užstatas. Jis pusmečiui nušalintas nuo pareigų.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį pranešė, kad Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikalstamų veikų, bendrovei „Aukštaitijos vandenys“ įgyvendinant nuotekų ir vandentiekio tinklų plėtros projektą.

Pasak pranešimo, antradienį bendrovės patalpose patalpose buvo atliktos kratos. Keturiems „Aukštaitijos vandenų“ darbuotojams pareikšti įtarimai dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir nuosavybei.

Bendra nuotekų ir vandentiekio tinklų plėtros projekto vertė siekia beveik 59 mln. litų. Nuotekų ir vandentiekio tinklų plėtra finansuojama daugiausia Europos Sąjungos (80 proc.) lėšomis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius