Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 21

Tirs ligoninės vadovo veiklą

Savo pavaduotoją iš darbo neteisėtai atleidusio Kauno 2-osios klinikinės ligoninės vadovo Tautvydo Jankausko sugebėjimus ir kompetenciją tirs speciali savivaldybės komisija. Be to, direktoriui gali tekti atlyginti ir dešimtis tūkstančių litų siekiančią ligoninei padarytą žalą.
Tik nuo teismo nuosprendžio priklausys, kas – T.Jankauskas ar ligoninė – turės atlyginti į darbą sugrąžintos R.Banevičienės patirtą žalą.
Tik nuo teismo nuosprendžio priklausys, kas – T.Jankauskas ar ligoninė – turės atlyginti į darbą sugrąžintos R.Banevičienės patirtą žalą. / Eriko Ovčarenkos/ dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas administracijos direktorių Vygantą Gudėną įpareigojo inicijuoti 2-osios klinikinės ligoninės kreipimąsi į teismą dėl galimai padarytos žalos išieškojimo iš jos direktoriaus T.Jankausko. Be to, administracijos vadovas V.Gudėnas turės suburti specialią darbo grupę, kuri aiškinsis, ar T.Jankauskui užtenka kompetencijos ir sugebėjimų tinkamai vadovauti ligoninei.

Jankauskas savo jį ne kartą viešai kritikavusiai pavaduotojai Ritai Banevičienei skyrė jau 4-ąją drausminę nuobaudą, reiškusią medikės atleidimą iš darbo.

Tokių sankcijų prieš savivaldybės valdomos ligoninės direktorių Kauno vadovai ėmėsi po šį mėnesį pasibaigusio, daugiau nei metus trukusio teismų maratono. „Sprendimai, kuriuos priėmė T.Jankauskas ir dėl kurių buvo padaryta didžiulė žala, turi būti įvertinti“, – trumpai situaciją pakomentavo A.Kupčinskas.

Praėjusių metų vasario pradžioje T.Jankauskas savo jį ne kartą viešai kritikavusiai pavaduotojai Ritai Banevičienei skyrė jau 4-ąją drausminę nuobaudą, reiškusią medikės atleidimą iš darbo. Moteris, nesutikusi su tokiu savo vadovo sprendimu, teisybės nutarė ieškoti teismuose. Daugiau nei metus trukusią teismų epopėją šių metų balandžio pradžioje užbaigė Kauno apygardos teismas, kuris R.Banevičienės atleidimą iš darbo pripažino neteisėtu, moterį grąžino į buvusias jos pareigas bei iš ligoninės jai priteisė beveik 82 tūkst. Lt siekiantį darbo užmokestį už visą priverstinės pravaikštos laiką.

2-osios klinikinės ligoninės steigėja – miesto savivaldybė – į skundus dėl T.Jankausko veiklos ilgai žiūrėjusi pro pirštus ir priemonių besiėmusi tik po Kauno apygardos teismo nuosprendžio, siekia, jog tūkstantinę žalą atlygintų pats T.Jankauskas. Priešingu atveju visa suma būtų išskaičiuota iš ligoninės biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius