Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 24

To dar nebuvo: į Alytaus miesto vicemerus siūlomi prieš mėnesį atstatydintieji

Mėnesį be pavaduotojų dirbęs Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius pasirašė dokumentą, kuriuo tarybai rugpjūčio 30 d. siūlys Dzūkijos sostinės savivaldoje dar negirdėtą dalyką.
Alytaus vicemerai Valė Gibienė ir Tautvydas Tamulevičius
Alytaus vicemerai Valė Gibienė ir Tautvydas Tamulevičius / Nuotr. iš alytausgidas.lt

Į vicemerus meras siūlo iš šių postų liepos 20-ąją tarybos narių daugumos atstatydintus Valę Gibienę ir Tautvydą Tamulevičių. Už pastarojo atleidimą liepą balsavo 15 iš 25 miesto politikų, o nepasitikėjimą V.Gibiene išreiškė 14 iš 25.

Skirtingai nei specialiai vicemerų „nuvertimui“ surengtame liepos 20-osios miesto tarybos posėdyje, panašu, kad opozicija rugpjūčio 30-ąją turės tenkintis mažumos vaidmeniu, tad V.Gibienės ir T.Tamulevičiaus grįžimas į ankstesnius postus – išties įmanomas.

Opoziciją sudaro 13 politikų – „Už Alytų“, konservatoriai, socialdemokratai, po vieną darbietį, liberalą ir nepriklausomas tarybos narys Aurelijus Jaruševičius, tačiau daugumoje – vienu tarybos nariu daugiau.

Po pralaimėto liepos „mūšio“, revanšo siekiantys miestą valdantieji „Alytaus piliečiai“ perrikiavo savo gretas ir sucementavo naująją daugumą, kurią dabar sudaro 14 iš 27 į miesto tarybą išrinktų politikų – 11 piliečių, 2 liberalai ir 1 darbietis. Šiai daugumai tereikia visa sudėtimi pasirodyti posėdyje, belieka vienybę pademonstruoti nesugadinant nė vieno biuletenio ir V.Gibienė bei T.Tamulevičius sugrįš į buvusias pareigas Rotušėje. Jeigu taip ir nutiks, į mero pavaduotojų pareigas minėti asmenys oficiliai sugrįš nuo rugpjūčio 31-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius