Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 16

Tolerancijos dieną Kaliningrade prisiminta „gyvybės vizas“ Kaune išdavinėjusio japonų konsulo veikla

Minint tarptautinę tolerancijos dieną, Lietuvos generalinis konsulatas Kaliningrade kartu su Sugiharos namais ir muziejumi Kaune ir Kaliningrado žydų bei lietuvių bendruomenių nariais lapkričio 16 dieną paminėjo Japonijos vicekonsulo Lietuvoje Antrojo pasaulinio karo metais įvykdytą žygdarbį išdavinėjant vadinamąsias „gyvybes vizas“ tūkstančiams nuo holokausto iš Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos bėgusių žydų.
Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius
Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Primindamas Č. Sugiharos žygdarbį, Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius atkreipė dėmesį tiek į valstybių, tiek ir į žmonių tarpusavio supratimo ir pagarbos svarbą siekiant pasimokyti iš praeities tragedijų.

Jau 13 metų Kaune veikiančio Sugiharos muziejaus direktorius Simonas Dovidavičius pristatė šios įstaigos veiklą, akcentavo edukacinę muziejaus funkciją, plėtojamus tarptautinius ryšius bei vykdomus mokslinius tyrimus.

Kaliningrado žydų bendruomenės pirmininkas Viktoras Šapiro atkreipė dėmesį į glaudų bendradarbiavimą su Karaliaučiuje veikiančiomis diplomatinėmis atstovybėmis, pristatė daug metų sėkmingai kartu vykdomus projektus.

Sukrečiančia asmenine patirtimi su renginio dalyviais dalinosi Holokausto, gyvenimo gete ir karo siaubą patyrę žmonės, buvo rodomos ištraukos iš dokumentinių filmų apie Č. Sugiharą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius