-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 12

„Tolerancijos šventėje“ bus laužomi stereotipai

Paaiškėjo Tolerancijos šventės, kuri Klaipėdoje šurmuliuos kitą savaitgalį, programa. Šių metų šventė bus jau antroji, ją inicijavo asociacija „Pozityvus gyvenimas“, vienijanti paliestuosius ŽIV ir AIDS bei jų artimuosius.
Tolerancijos šventės rengėjai tikina, kad visuomenėje vis dar gajūs tabu. „Geriau žinoti, negu nežinoti“, – teigė J.Andriuška (viduryje).
Tolerancijos šventės rengėjai tikina, kad visuomenėje vis dar gajūs tabu. „Geriau žinoti, negu nežinoti“, – teigė J.Andriuška (viduryje). / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 AIDS ŽIV

„Nereikia slėptis tarsi stručiams, tarsi to nė nebūtų. Lietuvoje yra apie pusantro tūkstančio infekuotų asmenų, o Klaipėda yra tarp tų miestų, kur tokių žmonių daugiausia“, – teigė uostamiesčio savivaldybės gydytoja Janina Asadauskienė. Klaipėdos savivaldybė jau antrus metus sutiko paremti šią šventę.

Toleranciją skatinsiantis renginys prie „Meridiano“ aikštės vyks kitą penktadienį. Socialinės akcijos metu bus dalijamos skrajutės su visa informacija apie klastingą ligą, galimybę apsisaugoti nuo jos.

Renginyje bus galima nemokamai, anonimiškai pasitikrinti kraują. Palapinė, kur bus atliekami testai atsiras apie 13 val.

Anot asociacijos „Pozityvus gyvenimas“ vadovo Jurgio Andriuškos, geriau žinoti apie ŽIV/AIDS, nei atsiriboti, tarsi to visai nebūtų. Asociacija, pasak jo, pirmiausia ir siekia, kad užsikrėtusieji šiuo  virusu ir jų artimieji nesijaustų tarsi atriboti nuo visuomenės.

Tai, kad stereotipai tebėra gajūs, parodė ir šios šventės organizavimas, kai Klaipėdoje prireikė ieškoti patalpų. Vienoje vietoje buvo atsakyta tiesiog taip: „Tokiems vietos nėra.“  

Šventės veidu pasirinktas dainininkas Mino, šiemet gausiantis tolerancijos garbės ambasadoriaus apdovanojimą. Šventę vainikuos Amberlife koncertas.

Oficiali statistika skelbia, jog Lietuvoje šiuo metu su ŽIV, AIDS gyvena apie 1600 žmonių. Jie bei jų artimieji patiria daug sunkumų dėl brangiai kainuojančio gydymo, egzistuojančios socialinės atskirties.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius