-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 08 12

Toleruojančius homoseksualias poras Kauno politikos marginalai išvadino šiaudadūšiais

Grupė Kauno politikų, norėjusių rengti referendumą dėl informacijos apie homoseksualus sklaidos ribojimo, ir toliau nerimsta. Nors Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) atmetė prašymą įregistruoti iniciatyvinę grupę rinkti parašams referendumui, frakcijos „Dirbame Kaunui“ nariai skųs VRK sprendimą administraciniam teismui.
Spaudos konferencija „Svetimos vertybės – šiaudadūšiams“,
Spaudos konferencija „Svetimos vertybės – šiaudadūšiams“, / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teigiama, kad referendumas būtų tik patariamojo pobūdžio, siekiant išsiaiškinti, ar visuomenė norėtų, kad „homoseksualizmo propagavimas“ visuomenės informavimo priemonėse būtų leidžiamas tik po 22 valandos. VRK nusprendė, kad toks referendumo klausimo formulavimas pažeidžia Lietuvos Konstituciją. Iniciatyvinėje referendumo organizavimo grupėje yra 22 asmenys.

Pirmadienį Kauno savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje Gintautas Labanauskas, Artūras Orlauskas ir Antanina Medviedevienė žodžių į vatą nevyniojo. Nors teigė, kad „homoseksualūs santykiai – kiekvieno asmeninis reikalas ir po antklode visi gali daryti kas ką nori“, prisiminta, kad prieš keletą dešimtmečių medicinos vadovėliuose homoseksualumas buvo vadinamas iškrypimu.

G.Labanausko teigimu, lytiniai santykiai yra skirti ne tik malonumui, bet ir giminės pratęsimui. Todėl homoseksualizmo propagavimas yra dorovės pažeidimas.

„Dorovė mums reiškia turėti tik vieną žmoną, o ne keturias, kaip pas musulmonus, kuriems tai yra normalu, nes jų kitokia kultūra. Žmonės su kitais įsitikinimais galvoja, kad tos pačios lyties santuoka yra gerai. Prieš 20 metų dar buvo vadovėliuose parašyta, kad homoseksualiniai santykiai – iškrypimas, nukrypimai nuo medicininių normų. Kas gali pasakyti, kad dar po 20 metų vėl nebus įrašyta vadovėliuose taip pat?“ – išvedžiojo Kauno savivaldybės tarybos narys.

Gintautas Labanauskas
Gintautas Labanauskas

Jis propaguojančius europietiškąsias demokratines vertybes – toleranciją, laisvę rinktis – vadino šiaudadūšiais, kurie priima svetimas vertybes, neigia tradicinę šeimą.

A.Medviedevienė svarstė, kad homoseksualizmo populiarinimas ne tik neigia tradicines vertybes, tačiau ir pažeidžia gamtos įstatymus (nors mokslas įrodė, kad gamtoje homoseksualūs santykiai tarp gyvūnų – įprastas reiškinys), todėl lietuviai apskritai gali išnykti, nes kartu gyvenantys tos pačios lyties asmenys gimdyti negali.

A.Orlauskas aiškino, kad referendumu norima paklausti žmonių, ar reikia riboti homoseksualizmo reklamą. „Tai – verslas. Simonko klubas (Vladimiras Simonko – Lietuvos gėjų lygos vadovas). Jie plečia savo šviežienos, vartotojų ratą. Pasauliniu mastu – tai verslas. Gėjų paradas – reklaminis, rinkodarinis žingsnis“, – tvirtino politiku tapęs komikas.

Apžvalgininkai tokią radikalią ir su sveiku protu neretai prasilenkiančią poziciją vadina noru pigiai pasireklamuoti, sulaukti daugiau žiniasklaidos dėmesio ir dalies rinkėjų simpatijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius