Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 22

TPP į VTEK svarsto šiauliečio teisininko V.Kero kandidatūrą

Valdančioji Tautos prisikėlimo partija (TPP) svarsto galimybę į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narius siūlyti šiauliečio teisininko Virginijaus Kero kandidatūrą.

Seimo TPP frakcijos seniūnas Laimontas Dinius BNS sakė, kad šią kandidatūrą dar svarsto partijos vadovas, Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas. Jeigu V.Kero kandidatūrai nebūtų pritarta, „prisikėlėliai“ neatmeta galimybės palaikyti kurį nors Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pateiktą kandidatą į VTEK.

Praėjusių metų Seimo rinkimuose V.Keras dalyvavo kaip Naujosios sąjungos (socialliberalų) kandidatas. Tuomet jis deklaravo esąs šios partijos narys.

Šiaulietis V.Keras mokėsi Šiaulių K.Didžiulio politechnikume automobilių remonto ir techninio aptarnavimo specialybės, dirbo Rusijoje, 2005 m. baigė verslo administravimo studijas Šiaulių universitete, o 2008 m. Mykolo Romerio universitete įgijo teisės, teisės ir valdymo, teisės magistro kvalifikacinį laipsnį.

2003 m. V.Keras dirbo Seimo nario A.Paulausko padėjėju sekretoriumi.

Seimas balandžio 7 d. iš pareigų pačios prašymu atleido VTEK pirmininkę Jolantą Petkevičienę.

Pamainą jai turinčios pasiūlyti parlamento frakcijos kol kas neskuba parlamento pirmininkui A.Valinskui teikti savo kandidatų.

Didžiausia parlamento frakcija –  Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai –  į VTEK siūlys du kandidatus, mat jie surinko vienodai balsų per frakcijos posėdį. Konservatoriai siūlo advokatą Deividą Rimkevičių ir buvusį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūną teisininką Audrių Skaistį.

Liberalų sąjūdis antradienį apsisprendė į VTEK narius teikti mediko Eduardo Pabarčiaus kandidatūrą.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcija Seime į VTEK jau yra pateikusi teisininko Antano Bukausko kandidatūrą.

„Darbiečiai“ nutarė savo kandidato neteikti.

Pagal galiojančią tvarką dėl VTEK nario kandidatūros Seimo pirmininkas turi kreiptis į parlamento frakcijas, kad šios siūlytų savo kandidatus. Iš jų pasirinkęs vieną kandidatą Seimo vadovas teiks jį tvirtinti parlamentui.

VTEK pirmininką iš šios komisijos narių Seimo pirmininko teikimu skiria Seimas. VTEK nario kadencija – 5 metai.

VTEK vadovo vieta atsilaisvino kovo 25 d. iš šių pareigų atsistatydinus J.Petkevičienei.

Ji nutarė grįžti dirbti į Valstybės saugumo departamentą (VSD), kuriame yra dirbusi prieš tapdama VTEK nare ir vėliau pirmininke. VSD J.Petkevičienė dirbo nuo 1994 iki 2000 metų.

VTEK pirmininke J.Petkevičienė paskirta 2006 kovo 28 dieną tuometinio Seimo pirmininko Artūro Paulausko teikimu, prieš tai ėjo žemesnes pareigas VTEK.

VTEK – Seimo įsteigta ir jam atskaitinga kolegiali priežiūros institucija, kuri turi vykdyti tarnybinės etikos normų pažeidimų valstybinėje tarnyboje prevenciją, tarnybinės etikos normų pažeidimų tyrimą, viešųjų ir privačių interesų konfliktų prevenciją ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius