Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 30

TPP lyderiui A.Valinskui oponuojantis partijos flangas sieks neeilinio suvažiavimo

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderiui, Seimo pirmininkui Arūnui Valinskui oponuojantis partijos flangas sieks inicijuoti neeilinį partijos suvažiavimą.
Laimontas Dinius
Laimontas Dinius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Laimontas Dinius

TPP tarybos iš partijos pašalintas, tačiau šį sprendimą neteisėtu laikantis TPP frakcijos Seime seniūnas Laimontas Dinius patvirtino, jog bus renkami parašai siekiant rugsėjo pabaigoje surengti neeilinį partijos suvažiavimą.

„Pasikalbėjome su partijų skyrių vadovais, daugelis remia šitą idėją, pradėsime rinkti parašus, kad būtų surengtas neeilinis suvažiavimas, tegu jis nusprendžia, kurie yra teisūs“, – BNS sakė L.Dinius.

Šį sprendimą, L.Diniaus žodžiais, ketvirtadienį priėmė „išplėstinė partijos taryba“ – frakcijos nariai, kai kurių skyrių pirmininkai ir, vėl cituojant L.Dinių, „partijos aktyvas.“

 Pasak TPP seniūno, partijos įstatai numato, kad neeilinį suvažiavimą gali sušaukti ne mažiau kaip du trečdaliai partijos narių.

Tuo tarpu Seimo pirmininko, partijos lyderio A.Valinsko veiksmus, atsiskyrus nuo TPP frakcijos ir įkūrus „Ąžuolo", o vėliau iš partijos tarybos sprendimu pašalinus keturis narius, oponentai vadina destrukciniais. L.Dinius anksčiau sakė pirmininką elgiantis taip, tarsi sąmoningai siektų partijos skilimo.

„Jei vadovybės galvose ir pirmininko galvose yra mintis, kad ši partija yra neperspektyvi, tai jis šitaip ir turėtų pasakyti (...) Iš tikrųjų jam yra nesvarbios tų nuomonės, kurios jam neįtinka, nepatinka. Aš nesu girdėjęs, kad taip įnirtingai ir kryptingai būtų siekiama suskaldyti savo įkurtą partija“, – tvirtino „prisikėlėlis.“

Tuo tarpu A.Valinsko grupė tvirtina priešingai – esą destrukciją partijoje kėlė pašalintieji.

Konfliktuojančios pusės vadovaujasi ir skirtingais partijos įstatais, A.Valinsko grupė – senuoju variantu, oponentų –  naujuoju, priimtu partijos suvažiavimo kovą, tačiau partijos pirmininko nepasirašytu, tad ir neregistruotu Teisingumo ministerijos.

TPP įstatai priimti kovo viduryje suvažiavime bendru sutarimu. Naujajame dokumente buvo įtvirtinta nauja partijos struktūra. Anksčiau pirmininką ir tarybą teturėjusi TPP, pagal naujus įstatus, tuomet išrinko partijos pirmininko pavaduotojus, atsakingąjį sekretorių, prezidiumą, Etikos ir procedūrų, Kontrolės komisijas. Teisingumo ministerija balandžio mėnesį atsisakė patvirtinti TPP įstatus, nes jų nebuvo pasirašęs partijos lyderis. A.Valinskas, klausiamas, kodėl to nepadarė, tvirtina, jog suvažiavimas jo to padaryti neįgaliojo.

Ginčydamiesi dėl įstatų, konfliktuojančios TPP pusės vieni kitus šalina iš partijos.  Septyni TPP lyderio A.Valinsko bendražygiai prieš kelias savaites atsiskyrę nuo TPP frakcijos įkūrė „Ąžuolo“ frakciją ir pasiskelbė esantys oficialieji TPP atstovai Seime. TPP frakcijoje liko 13 narių, jos seniūnu liko ir anksčiau šias pareigas ėjęs L.Dinius.

Kilus ginčui dėl atstovavimo partijai abi grupės sako partijoje turinčios paramą.  Penktadienį Seime vykusiame TPP tarybos ir skyrių pirmininkų susirinkime 28 skyrių vadovai paskelbė pareiškimą, kuriuo deklaravo paramą Seimo pirmininkui ir oficialiu partijos atstovu Seime patvirtino pripažįstantys „Ąžuolo“ frakciją. Dar dviejų skyrių vadovų paramą "Ąžuolui" dalyvavusieji perdavė žodžiu. Iš viso TPP yra 37 skyriai.

Tuo tarpu TPP frakcija t virtina, jog daugeliui partijos skyrių vadovų minėtas pareiškimas buvo naujiena – apie jį esą išgirdę, tik kai b uvo perskaitytas posėdyje.  TPP taryba penktadienį pašalino ne tik lyderio oponentus, Seimo narius L.Dinių, Aleksandrą Sacharuką, Ligitą Kernagį bei buvusį aplinkos viceministrą Valdemarą Stančiką. Taip pat nuspręsta panaikinti TPP Trakų rajono skyrių, o buvusio skyriaus narius pakartotinai priimti į Prienų rajono skyrių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius