-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 08

Tragedija Klaipėdos „Akropolyje“: peiliu sužeistam apsaugininkui padėti skubėjo ir 15 metų gimnazistas

Penktadienio vakarą Lietuvą šokiravo šiurpus nusikaltimas Klaipėdos „Akropolyje“, kuomet apsaugininkų sulaikytas vagyste įtariamas vyras išsitraukė peilį ir pataikė vyrui į kaklo arteriją. Mirtinai nukraujavęs apsaugininkas mirė. Į pagalbą kartu su „Maxima“ dirbančiais apsaugininkais skubėjo ir devintokas Tautvydas Mockus.
Jaunasis paramedikas Tautvydas Mockus
Jaunasis paramedikas Tautvydas Mockus / Asmeninio arch.nuotr.

Tautvydas Mockus praėjusį penktadienį, sausio 5-ąją, atsimins ilgam, nes vaizdas, kaip pats sako, buvo panašus į regėtus kino filme.

„Po treniruotės tą vakarą ėjome su draugu susitikti su dar keliais draugais ir pranešė, kad padūrė žmogų. Pamačiau policiją. Atbėgau į įvykio vietą, kur tas žmogus gulėjo, policija nenorėjo praleisti, bet pasakiau, kad aš paramedikas ir įleido mane. Vaizdelis buvo nekoks... Kaip per filmus – žmogus guli kraujo baloje, – pasakojo T.Mockus. – Kai paklausiau, kiek laiko kraujuoja ir man pasakė, jog dešimt minučių, iškart visos viltys pranyko. Nuo arterinio kraujavimo žmogus gali greit mirti. Kiek supratau, buvo kaklo srityje durta, gali būti, kad buvo vienas ar du dūriai. Nukentėjo ir dar vienas apsaugininkas, kuriam pataikė į ranką, jis ir bandė gelbėti sužeistąjį, o trečiasis vijosi nusikaltėlį“.

Klaipėdos policijos nuotr./Įtariamasis pareigūnų rankose
Klaipėdos policijos nuotr./Įtariamasis pareigūnų rankose

T.Mockus įvykio vietoje išsitraukė vaistinėlę, davė spaudžiamąjį tvarstį kolegą gelbėti bandžiusiam apsaugininkui ir dalijosi patarimais, kaip gelbėti žmogų.

„Buvo matyti, kad apsaugininkas pats buvo šoke, sakau, spauskit, laikykite. Pats neturėjau pirštinių, o mus mokė, jog be jų negalima liestis, nes galima įnešti infekciją. Iš tikrųjų, jei būtų spaudę stipriai, būtų sulėtinę kraujavimą.

Kiek mačiau, ant žemės jau buvo apie litras kraujo. Kai atėjau, tas vyras buvo gyvas, dar gaudė kvėpavimą, bet jį išnešė jau be sąmonės“, – pasakojo T.Mockus.

Tai pirmas rimtas iššūkis, tekęs jaunajam paramedikui. Anksčiau jam teko pasirūpinti močiute, kuriai buvo įtariamas insultas.

„Čia buvo pirmas toks rimtas dalykas... Man medicina pradėjo patikti 7-8 klasėje. Į mokyklą ateidavo jaunieji paramedikai, gavau pasiūlymą pasimokyti. Pagalvojau, kad ne pro šalį toks pasiūlymas. Praėjome kursus, surinkome komandą ir laimėjome respublikinėse varžybose pirmą vietą. Tai buvo kaip padrąsinimas, kad einu teisingu keliu. Pats priklausau ir „Jauniesiems maltiečiams“, – pasakojo aktyvus gimnazistas.

Asmeninio arch.nuotr./T.Mockus (su taure dešinėje) su komanda yra tapę Klaipėdos ir šalies paramedikų nugalėtojais savo amžiaus grupėje.
Asmeninio arch.nuotr./T.Mockus (su taure dešinėje) su komanda yra tapę Klaipėdos ir šalies paramedikų nugalėtojais savo amžiaus grupėje.

Gelbėjo apsaugininkai

Gelbėti kolegos penktadienio vakarą suskubo prekybos centrą saugoję apsaugininkai. Didelį darbą saugodamas kolegos gyvybę padarė ir pašalietis Gytis Bardauskas, ant kurio rankų mirė jaunas vyras. Netikėtai įvykių sūkuryje atsidūręs G.Bardauskas iškvietė greitąją pagalbą ir kaip galėdamas rūpinosi sužeistuoju iki atvykstant medikams. Už tai jam padėką išreiškė prekybos centro vadovybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius