Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 25

Trakų savivaldybės atsakas dėl Seimo nario Jaroslavo Narkevičiaus žmonai atitekusio sklypo: kažkas kraunasi politinį kapitalą

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojai Agnei Bilotaitei paskelbus, kad artimiausiame komisijos posėdyje bus svarstoma, ar teisėtai Trakų centre esantis parkui priklausantis žemės sklypas atiduotas Trakų rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, Seimo nario Jaroslavo Narkevičiaus žmonai Irenai Narkevič, Trakų savivaldybė suskubo teisintis ir pati žerti kaltinimus – esą tokiu būdu kažkas kraunasi politinį kapitalą.
Irklavimo čempionato akimirka
Žemė Trakuose vilioja ne vieną. / Sportoakimirka.lt nuotr.

Seimo nariams kilo abejonių dėl galimai pažeistų galiojančių įstatymų ir viešojo intereso. Agnė Bilotaitė sakė, kad toks Trakų rajono savivaldybės žingsnis kelia daug klausimų. „Visų pirma, ši teritorija viešo naudojimo, tai miestiečių pamėgtas parkas, kuriame, kiek man žinoma, gyvenamųjų namų statyba nėra leidžiama. Tačiau kažkam bandoma daryti išimtis. Aiškinsimės, ar šis vietos valdžios tūpsnis aukštas pareigas užimančiai valdininkei, kuri yra ir parlamentaro žmona, yra teisėtas ir ar nepažeidžia Trakų gyventojų interesų bei įstatymų“, – kalbėjo A.Bilotaitė.

Visų pirma, ši teritorija viešo naudojimo, tai miestiečių pamėgtas parkas, kuriame, kiek man žinoma, gyvenamųjų namų statyba nėra leidžiama. Tačiau kažkam bandoma daryti išimtis, – kalbėjo A.Bilotaitė.

Tačiau Trakų rajono savivaldybė nenori nieko aiškintis ir nemato jokių savo veiklos pažeidimų. Esą ši istorija kelia tik vieną klausimą: kam pučiamas sklypo Trakuose skandalas?

Daugiausia kritikos Trakų rajono savivaldybės išplatintame pranešime spaudai pažerta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovams, nes esą jie ruošdamiesi rinkimams į Seimą kraunasi politinį kapitalą. Todėl „į viešųjų ryšių akciją pakilo net trys konservatorių partijos atstovai: Seimo narė, Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotoja Agnė Bilotaitė, Seimo pirmininkės Irenos Degutienės patarėjas Laurynas Kasčiūnas ir Vilniaus tarybos narys Vidas Urbonavičius“. Pastarasis dėl šios istorijos kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

„Įvairių pareiškimų forma šios politinės jėgos atstovai skelbia, kad Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojai Irenai Narkevič, Seimo nario Jaroslavo Narkevičiaus sutuoktinei, esą galimai neteisėtai natūra grąžintas jos tėvo paveldėtas sklypas Trakų centre, skvero teritorijoje. (...) Norime pastebėti, kad prašymą atkurti nuosavybės teises į turėtą sklypą Trakų gyventojas Piotras Karpovičius, I.Narkevič tėvas, Vilniaus apskrities administracijai buvo pateikęs prieš 20 metų, tačiau tik 2011 metų lapkričio 30 dieną nuosavybės teisės Trakų rajono savivaldybės direktoriaus įsakymu buvo grąžintos. Atgautą 12 arų sklypą po P.Karpovičiaus mirties paveldėjo trys savininkai – I.Narkevič, jos sesuo Violeta Karpičienė ir brolis Pavelas Karpovičius“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Gedimino Gasiulo/15min.lt nuotr./Irena Narkevič
Gedimino Gasiulo/15min.lt nuotr./Irena Narkevič

Trakų rajono savivaldybė tvirtina, kad viskas daryta vadovaujantis įstatymais: nuosavybės teisės atkurtos vadovaujantis Lietuvos Respublikos piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymu. Atkurti buvusių namų valdų Trakų senamiestyje esą nedraudžia ir Senamiesčio istorinis atraminis planas bei Sklypų išplanavimo projektas. Ši vieta ir toliau bus skirta poilsiui, čia ketinama atkurti istorinę Žiemos gatvelę.

„Tai, kad Trakų centre natūra yra grąžintas žemės sklypas, nėra I.Narkevič bei jos seseriai ir broliui specialiai teikiama privilegija. Nacionalinės žemės ūkio tarnybos Trakų skyriaus duomenimis, mieste atkurti nuosavybės teises yra pateikęs prašymus 131 asmuo, o žemė sugrąžinta natūra 96 asmenims“, – rašoma pranešime.

Šio skandalo motyvai Trakų valdžiai aiškūs – dėl visko kalti Seimo rinkimai. Kaip rašoma išplatintame Trakų savivaldybės pranešime, I.Degutienės patarėjas L.Kasčiūnas Seimo rinkimuose Vilniaus-Trakų apygardoje ketina konkuruoti su I.Narkevič vyru, Seimo nariu J.Narkevičiumi, o V.Urbonavičius Trakų-Elektrėnų apygardoje – su Trakų rajono savivaldybės administracijos direktore Asta Kandratavičiene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius