Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 03

Trakuose prasideda atlaidai ir šypsenų šventė

Rugsėjo pradžioje tikintieji laukiami istoriniuose Trakinių atlaiduose Trakuose ir jau šeštą kartą vykstančioje bendruomeninėje Spalvotųjų Šypsenų Šventėje
Trakinių atlaidai
Trakinių atlaidai / Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo parapijos nuotr.
Temos: 2 Atlaidai Trakai

Rugsėjo pirmąją savaitę tikintieji kviečiami burtis maldai prie stebuklingo Marijos, Trakų Dievo Motinos, Lietuvos globėjos, atvaizdo Trakų bažnyčioje. Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje vyks Trakinių atlaidai, sutraukiantys piligrimus ne tik iš Vilniaus arkivyskupijos, bet ir visos Lietuvos bei užsienio.

Pagrindinę atlaidų dieną, rugsėjo 4-ąją, sekmadienį, šv. Mišioms 10 val. (lenkų k.) ir 12 val. (lietuvių k.) vadovaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas. Sekmadienį jaunimas su parapijos bendruomene kviečia dalyvauti jau šeštoje „Spalvotųjų šypsenų šventėje Trakinių atlaiduose“.

Reinės aikštėje prie bažnyčios koncertuos pramoginės muzikos kolektyvas „Allegreto Band“, Darius Pranckevičius ir Trakų parapijos jaunimas, Gabrielė Gvazdikaitė ir Kauno šlovinimo grupė, džiugins vaikai iš Šokių ir fitneso studijos „Sole“, Vilniaus lenkų teatras Studio pristatys muzikinį spektaklį „Kabareto repeticija. Osiecka dar kartą“. Šių metų šventė skirta ir Gailestingumo metams, tad parapiječiai ir svečiai bus kviečiami kartu auginti Gailestingumo medį. Taip pat bus siekiama priartinti vieną seniausių piligrimystės tradicijų Lietuvoje, piligrimystę pas Trakų Dievo Motiną, Lietuvos Globėją, tad kiekvienas norintis galės praeiti Mažuoju piligrimystės keliu. Veiks kūrybinės dirbtuvės, kurių metu kartu su dailininke Edita Tamulyte ir maži ir dideli galės piešti bendrą Trakų miesto paveikslą. Renginio dalyviai bus vaišinami naminiais kepiniais, tradicine koše.

Trakų bažnyčioje atlaidų savaitę, bus aukojamos šv. Mišios 12 ir 18 val. lietuvių kalba, 10 ir 17 val. lenkų kalba. Rugsėjo 8 d. antradienį, minint Švč. Mergelės Marijos Gimimą, Šv. Mišios vyks 10 val. (lenkų k.) ir 12 val. (lietuvių k.), joms vadovaus Kardinolas A. J. Bačkis.

Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčią garsina Dievo Motinos Lietuvos Globėjos paveikslas, bylojantis apie gilią tradiciją Lietuvą suvokti kaip Marijos užtarimo ir globos lydimą kraštą. Paveikslas vainikuotas karūnomis, dengtas meniškais apkaustais, jį supa daugybė votų, liudijančių, kad šis Dievo Motinos atvaizdas nuo seno traukia maldininkus.

Kiekvienais metais vykstantys atlaidai priartina prie visam Lietuvos kraštui svarbaus jubiliejaus. 1718 m. būtent Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje esantis Dievo Motinos paveikslas pats pirmas ne tik Lietuvoje, bet ir tuometinėje Didžiojoje Kunigaikštystėje buvo vainikuotas popiežiškosiomis karūnomis. 2018 m. rugsėjo 4 d. bus švenčiamas Trakų Dievo Motinos – Lietuvos Globėjos – paveikslo 300-osios vainikavimo popiežiaus aukso karūnomis metinės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius