Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 22

Transporto bendrovės pasirengusios grįžtančių į Lietuvą antplūdžiui

Prieš šventes, kaip ir kasmet, padaugėjo į Lietuvą grįžtančių emigrantų, kitose šalyse besimokančių ar dirbančių lietuvių.
Žiemiškas Kauno oro uostas
Žiemiškas Kauno oro uostas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Keltais per Baltijos jūrą keliautojus iš Švedijos ir Vokietijos plukdanti bendrovė „DFDS Seaways“ prieš šventes stebi vis augančius keleivių srautus. Skaičiuojama, kad vidutiniškai keleivių šiomis kryptimis padaugėja 20 proc. „Tai stebime prieš kiekvienas Kalėdas. Didžioji emigrantų masė prieš šventes grįžta į namus. Vėliau, po Naujųjų stebime jau atvirkštinį procesą – maždaug iki sausio 15-osios keleivių vis dar gausu, bet jau keliaujančių priešinga kryptimi“, – pasakojo bendrovės Komunikacijos ir reklamos skyriaus vadovas Vaidas Klumbys.

Šventiniu laikotarpiu keltai yra pilni keliautojų, tačiau dėl to papildomų reisų įvesti neketinama. „Pavyzdžiui, į Švediją dabar per savaitę keltai kelia septynis kartus. Ir to dažnumo pakanka. Keltai – tai ne autobusai, kad galėtume stumdyti grafikus, skubiai įsigyti naujus“ , – aiškino V.Klumbys.

Skrydžių bendrovės „AirBaltic“ viceprezidentas ir generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda sakė, kad prieš šventes, kaip ir kiekvienais metais, jaučiamas keleivių srauto padidėjimas. „Grįžtančiųjų į Lietuvą srautai ypač juntami iš Londono, Dublino. Per šventes įsibėgėja ir slidinėjimo sezonas. Nuo gruodžio 25 dienos pradedame tiesiogiai skraidinti iš Vilniaus į slidininkų pamėgtą Miuncheną, tai jau dabar matome, kad šventiniu laikotarpiu didžioji dalis bilietų į šiuos reisus jau yra parduota. Skrydžių skaičiaus šiais metais nedidinome“, – sakė jis. T.Vizgirda teigė besiviliantis, jog žiemiški orai nesutrikdys šventinių skrydžių, tačiau jokių garantijų nėra, nes svarbiausia – kad keleiviai saugiai pasiektų savo kelionės tikslą.

Kaunas taikosi prie didesnių poreikių

Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas „15min“ sakė, kad nuo gruodžio 21 iki sausio 2 dienos į Kauną iš skirtingų šalių oro uostų numatyta keliolika papildomų skrydžių. „Iš Dublino numatyti 5 papildomi skrydžiai, Frankfurto (Hanno) – 3 skrydžiai, Londonas (Stanstedas) – 1 skrydis, Londono (Lutono) – 3, Liverpulio – 3, Bristolio – 2, o Diuseldorfo – 1 skrydis“, – apie papildomus skrydžius papasakojo Kauno oro uosto vadovas.

Paklaustas apie dabartines oro sąlygas, kurios dalį šiuo metu keliaujančių namo emigrantų galėjo įkalinti kitų šalių oro uostuose, A.Šliupas ragino nepanikuoti. Tačiau užtikrinti, kad taip nenutiks ir šiomis dienomis namo vykstantiems lietuviams, negalėjo.

„Žiema yra žiema: situacija skiriasi kas valandą. Pavyzdžiui, pirmadienį ryte iš Kauno į Berlyną „Ryanair“ lėktuvas sėkmingai išskrido, tačiau nusileido kitame oro uoste, o ne įprastame. Į Kauną jis grįžo tuščias, nes negalėjo nusileisti tame oro uoste, kur jo laukė į Lietuvą skristi turėję keleiviai. Tačiau prognozuoti, kad keleiviai liks kažkur įkalinti, nėra reikalo. Panika nieko nepakeis“, – įsitikinęs Kauno oro uosto generalinis direktorius.

Padaugėjo grįžtančių iš Norvegijos

Kaip pasakojo Tarptautinio Palangos oro uosto vadovė Jolanta Jucevičienė, šiemet pirmieji metai, kai nuspręsta skrydžius į Oslą organizuoti visus metus. „Tai pasitvirtino ir net su kaupu. Kartais skraidiname į Norvegiją žymiai daugiau keleivių nei vasaros metu“, – pasakojo direktorė.

Jau nuo praėjusio penktadienio į Palangos oro uostą ėmė leistis Norvegijoje dirbantys emigrantai. Pastebima, kad jų srautas žymiai išaugino keleivių gretas. Skaičiuojama, kad keleivių padaugėjo 20–30 proc. Praėjusį penktadienį Palangoje nusileido 167 keleiviai. J.Jucevičienė pastebėjo, kad keliautojai labai aktyviai perka bilietus į Norvegiją pirmosiomis sausio savaitėmis. „Užsienyje žiemą labai populiarios atostogos, kai kurios gamyklos nedirba ir porą savaičių, taigi Lietuvoje žmonės išbus iki pat sausio vidurio“, – kalbėjo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius