Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 26

Traukiniu atvykti pasigrožėti didžiaisiais burlaiviais bus pigiau

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija bei bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ rugpjūčio 18–21 d. organizuoja specialią akciją važiuojantiesiems į uostamiestį.
Klaipėdoje daugėja ir laivų, ir žmonių.
Į Klaipėdą sugrįš didieji burlaiviai / G.Kubiliūtės nuotr.

Tomis dienomis Klaipėdos uosto krantinėse švartuosis Didžiųjų burlaivių regatos „The Culture 2011 Tall Ships Regatta“ burlaiviai.

„Neabejojame, jog ši regata taps pagrindiniu jūriniu vasaros akcentu uostamiestyje. Po gausiai lankytos Burlaivių regatos „The Tall Ships Races 2009“, šiemet tikimasi ne menkesnio susidomėjimo išvysti Klaipėdą po gražiausių pasaulio laivų burėmis. Džiaugiamės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ parama ir labai laukiame svečių iš visos Lietuvos“, – teigė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Dalia Pleskovienė.

„Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojo Dalijaus Žebrausko teigimu, keliaujantieji pasižiūrėti burlaivių regatos kelionės bilietą, maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda–Vilnius, galės įsigyti su 30 proc. nuolaida. „Nuolatos stengiamės užtikrinti ne tik patogias keliones savo klientams, bet ir galimybę pigiau nuvykti į įdomius renginius, festivalius, aplankyti gražiausias šalies vietoves“, – sakė D.Žebrauskas.

Tarptautinė buriavimo mokymo organizacija organizuoja šią „The Culture 2011 Tall Ships“ regatą, kad pažymėtų Suomijos Turku miesto, kaip Europos kultūros sostinės, metus. „The Culture 2011 Tall Ships Regatat“ vyks po „The Tall Ships Races 2011“ ir taip pratęs didžiųjų burlaivių festivalių sezoną iki rugsėjo mėnesio.

Klaipėdos ir Gdynės (Lenkija) miestai sutarė sujungti jėgas su Turku (Suomija) miestu ir surengti du lenktynių etapus, kuriuose svarbus ne vien lenktynių azartas, bet ir šių trijų šalių kultūra ir regatą priimančių miestų savitumas. Didžiųjų burlaivių regata prasidės Klaipėdoje, iš kurios laivynas lenktyniaus iki Turku, o tuomet iki Gdynės miesto.

Šiemet šventės renginiai vyks dviejose uostamiesčio teritorijose: „Memelio Mieste“ bei Kruizinių laivų terminale. Šiose teritorijose švartuosis burlaiviai bei visas keturias šventės dienas šurmuliuos margaspalvės burlaivių įgulos, vyks pramoginiai renginiai bei muzikos koncertai, mugės, konkursai, pramogos vaikams, įvairių meninių kolektyvų bei organizacijų pasirodymai. Taip pat visi norintys bus kviečiami apsilankyti gražiuosiuose burlaiviuose bei pajusti tikrą jūrinę dvasią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius