-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 23

Traukiniu – į fabriką: kauniečius nustebino šalia gatvėje dardantys keleiviniai vagonai

Trečiadienio popietę Šančių gyventojai negalėjo patikėti savo akimis – palei judrų Kauno A.Juozapavičiaus pr. nutiestais bėgiais pirmą kartą dardėjo keleivinis traukinys, apie 100 smalsuolių vežęs į legendinį, dar 1920-aisiais įkurtą ir prieš keletą metų naujai atgimusį „Drobės“ fabriką. Čia surengta ekskursija. Beieškant istorinių interjero detalių, apžiūrėtos modernios biurų patalpos, kuriose vyko net krepšininkų fotosesija.
Ekskursija traukiniu į Drobės fabriką
Ekskursija traukiniu į Drobės fabriką / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Drobės“ fabriko istorija prasidėjo dar 1920 metais ir tęsiasi iki šiol. Moderniems laikams 2019 metais pradėtas atnaujinti istorinis pastatas virto 20 tūkst. kv. m užimančiu industriniu verslo centru, kuriame šiuo metu įsikūrusios apie 60 skirtingų įmonių. Savo biurą čia įsirenginėja ir pirmasis vienaragis Lietuvoje – „Vinted“.

„Taip istorija susiklostė, kad šalia fabriko yra nutiesti geležinkelio bėgiai. Susiskambinome su „LTG Link“ atstovu, pasikalbėjome, ir sukūrėme idėją, kaip tuos bėgius išnaudoti ir miesto svečiams bei kauniečiams parodyti, kad Kaune yra toks atgimęs industrinis objektas.

Taip gimė kelionės traukiniu į „Drobės“ fabriką projektas. Bėgiai yra veikiantys, tačiau jais važiuoja, tiesa, retai, tik krovininiai vagonai. Veža, kiek žinau, anglis“, – teigė Jūratė Jackytė, industrinio verslo centro „Drobės fabrikas“ marketingo projektų vadovė.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Jūratė Jackytė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Jūratė Jackytė

Pasak jos, sumanymas pasiteisino 110 proc., nes registracija užsipildė per 2 valandas, ją teko stabdyti.

Kauniečiai žiūrėjo nustebę

Rugpjūčio 23 dieną „Drobės fabriko“ kolektyvas kartu su „Lietuvos geležinkeliais“ įgyvendino prieš keletą mėnesių gimusią idėją – vienai dienai atnaujino traukinių maršrutą iki pat kadaise legendinės buvusios industrinės erdvės.

Trečiadienio popietę apie 100 smalsuolių leidosi į pasiūlytą nuotykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius