Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 23

Trečdalis Karaliaučiaus rusų mano, kad santykiai su lietuviais suprastėjo

Penktadalis Karaliaučiaus srities gyventojų mano, kad santykiai su Lietuvos ir Lenkijos gyventojais yra nedraugiški, beveik trečdalis – kad jie pablogėjo Europos Sąjungai (ES) prabilus apie sankcijas Rusijai, rodo atlikta gyventojų apklausa.
Karaliaučius stebina kontrastais.
Karaliaučius / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Visuomenės nuomonių tyrimo kompanijos „KMG“ balandį vykdytos apklausos duomenimis, 18 proc. Karaliaučiaus srities gyventojų mano, kad santykiai yra nedraugiški su abiejų kaimyninių valstybių gyventojais.

Apklausa parodė, kad bendravimą su lenkais vietiniai Karaliaučiuje vertina šiek tiek palankiau, nei su lietuviais : 26 proc. apklausos respondentų tvirtino, kad santykiai su lenkais yra draugiški, 21 proc. tą patį galėjo pasakyti apie santykius su Lietuvos piliečiais.

Apklausa parodė, kad bendravimą su lenkais vietiniai Karaliaučiuje vertina šiek tiek palankiau, nei su lietuviais

Santykius su lenkais „neutraliais“ įvardijo 45 proc. apklausos respondentų, su lietuviais – 44 proc..

Kur kas geriau draugystę su kaimyninių valstybių gyventojais vertina tie apklausos dalyviai, kurie pastaruoju metu jose viešėjo. Ryšius su kaimynais draugiškais įvardijo net 33 proc. pabuvojusių Lenkijoje ir 27 proc. pabuvojusių Lietuvoje.

Apklausos dalyviai taip pat buvo paprašyti įvardyti, ar pasikeitė gyventojų santykiai po ES pareiškimų apie sankcijas Rusijai. Kad santykiai iš lietuvių pusės pablogėjo, tvirtino 29 proc. apklaustųjų, 33 proc. įvardijo suprastėjusius santykius su Lenkijos piliečiais. Kad santykiai su kaimynais iš esmės nepasikeitė, atitinkamai pasisakė 49 ir 47 proc. respondentų.

Paprašyti įvertinti savo pačių požiūrį į lietuvius ir lenkus, atitinkamai 75 ir 73 proc. respondentų tvirtino, kad jų požiūris po kalbų apie sankcijas Rusijai nepasikeitė, dar 6 ir 8 proc. pripažino, kad bendravimas iš jų pusės tapo nedraugiškas.

Įdomu ir tai, jog 45 proc. apklaustųjų mano, kad gyvenimo lygis Lenkijoje ir Lietuvoje yra geresnis, nei Karaliaučiuje. Kad kaimynai gyvena blogiau, mano 11 proc., kad gyvenimo lygis nesiskiria, tvirtina 25 proc. dalyvavusiųjų apklausoje.

Balandžio 7-15 dienomis vykdytoje apklausoje dalyvavo 1200 pilnamečių Rusijos piliečių, nuolat gyvenančių Karaliaučiaus srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius