Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17

Trečiasis sankcijų paketas Baltarusijos režimui – neišvengiamas, sako prezidento patarėja

Trečiasis Europos Sąjungos (ES) sankcijų paketas Baltarusijos režimui tampa neišvengiamas, sako prezidento patarėja Asta Skaisgirytė.
Asta Skaisgirytė
Asta Skaisgirytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Dialogo galimybės tarp režimo ir pilietinės visuomenės, deja, kasdien menksta. Lietuva, kaip ir kitos ES šalys, konstatuoja, kad režimas nekreipia dėmesio į išsakomus įspėjimus ir raginimus, todėl trečiasis ES sankcijų paketas tampa neišvengiamas“, – sakoma prezidento patarėjos komentare BNS.

A.Skaisgirytė pažymi, kad ES sankcijos yra veiksmingos, nes galioja visoje Sąjungoje, apimdamos ne tik draudimus atvykti į ES šalis, bet ir turto įšaldymą ES.

„Lietuva aktyviai palaiko būsimus ES sprendimus dėl trečiojo sankcijų paketo aktyvavimo, kurie tikėtini jau šios savaitės ES Užsienio reikalų taryboje. ES pavyzdžiu seka JAV, JK ir Kanada, plėsdamos savo nacionalines sankcijas“, – teigia prezidento patarėja.

„Situacija Baltarusijoje nuolat blogėja – sulaikomų protestuotojų skaičius auga, jiems keliamos baudžiamosios bylos, asmenys nuteisiami laisvės atėmimo bausmėmis. Tuo tarpu jėgos struktūrų pareigūnai išvengia atsakomybės už naudojamą smurtą. Vienas paskutinių pavyzdžių, sukėlęs didelį pasipiktinimą Baltarusijos visuomenėje – protestuotojo R.Bandarenko mirtis“, – padėtį kaimyninėje šalyje komentuoja A.Skaigirytė.

Pastaruoju metu Baltarusijoje kilo didelis pasipiktinimas, kai nuo smegenų traumos mirė sulaikytas 31 metų buvęs karys Ramanas Bandarenka. Opozicijos atstovai sako, kad dėl vyro mirties kaltos Aliaksandrui Lukašenkai lojalios saugumo pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius