Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 24

Trečiasis turnyras treneriui Vytautui Griškevičiui atminti sėkmingiausias buvo Kauno rankininkėms

Spalio 21 d. Garliavos sporto cente surengtas trečiasis rankinio turnyras treneriui Vytautui Griškevičiui atminti. Dėl nugalėtojo vardo ir apdovanojimų Kauno rajono arenoje varžėsi keturios komandos: „HC Garliava–SM“, Kauno „Acme–Žalgiris“, Panevėžio KKSC ir Vilniaus VPU „Eglė–Šviesa“. Šiųmetinio turnyro nugalėtojomis tapo Kauno „Acme–Žalgiris“.
Rankinio turnyras Vytautui Griškevičiui atminti
Rankinio turnyras Vytautui Griškevičiui atminti / KRS nuotr.

Mintis pagerbti praeityje garsų trenerį, pirmąjį Kauno rajono sporto mokyklos rankinio trenerį bei rankinio sporto šakos puoselėtoją prieš trejus metus kilo Kauno r. savivaldybės merui Valerijui Makūnui.

Tuomet sveikindamas trenerio auklėtinius, bendradarbius bei bendraminčius, trenerio artimuosius, jaunuosius rankininkus meras prasitarė, kad netrukus turnyrus ir kitus sporto renginius bus galima rengti planuojamame statyti sporto komplekse.

Daugumai sunkmečiu atrodė, kad tai – tik graži svajonė, tačiau jai įgyvendinti prireikė vos trejų metų. Statinys, kuris savivaldybei kainavo 15,8 mln. Lt, buvo pastatytas per vienerius metus.

„Jeigu Vytautas būtų tarp mūsų, neabejoju, jis pasakytų: grįžtame į Garliavą“, – apžiūrinėdama Sporto kompleksą tvirtino trenerio žmona Eleonora Griškevičienė. Į trečiąjį turnyrą tradiciškai atvyko ir Vytauto brolis. Susirinkusieji turėjo galimybę ne tik stebėti rankininkių kovas, bet ir nuotaikingus jaunųjų Kauno rajono sporto mokyklos šokėjų bei gimnastų pasirodymus.

Pirmasis rankinio treneris

V.Griškevičius gimė Kauno rajone, Kazimieravos kaime. Mokėsi Garliavos vidurinėje mokykloje. Buvo ilgametis „Granito“, „Atleto“, „Žalgirio“ meistrų komandų žaidėjas, Lietuvos vyrų rinktinės narys – sporto meistras.

1968 m. baigė Lietuvos valstybinį kūno kultūros institutą ir pradėjo dirbti Kauno rajono vaikų ir jaunimo sporto mokykloje (VJSM). Kartu su A.Juodžiūnu buvo pirmieji rankinio treneriai 1968 metais įkurtoje Kauno VJSM.

Nuo pirmųjų darbo dienų treneris įgijo didelį autoritetą tarp moksleivių bei pedagogų kolektyve. Buvo energingas, atsidavęs trenerio darbui, neskaičiavo valandų, skirtų rankiniui. Dirbo noriai ir su didelių užsidegimu, buvo labai mėgstamas auklėtinių. Jo treniruojami moksleiviai pasiekė aukštų rezultatų, jaunučiai iškovojo respublikos čempionų vardus, jauniai ir jaunės tapo prizininkais.

Auklėtiniai gynė šalies garbė

Trenerio išugdyti rankininkai gynė garbę šalies rinktinėje. 1974 m. Almatoje (Kazachstanas) ir 1976 m. Maskvoje (Rusijoje) moksleivių spartakiadoje vadovaudamas jaunių vaikinų rinktinei iškovojo čempionų vardus. Trenerio V.Griškevičiaus paruošti auklėtiniai moksleivių rinktinėje: E.Isajeva, Z.Pabalytė, V.Banionis, J.Mykolaitis, J.Gelčytė, G.Bašinskas, V.Sadaunykas, kurį atsivežė iš Švenčionėlių į savo treniruojamą rinktinę. 1979 m. pasaulio jaunimo čempionate V. Sadaunykas iškovojo aukso medalį TSRS rinktinės sudėtyje.

Nuo 1981 m. pradėjo dirbti su Vilniaus „Eglė“ rankininkėmis ir 1983 m. persikėlė gyventi į Vilnių. Dirbdamas Vilniaus „Eglė“ komandos vyriausiuoju treneriu, iškovojo antrąją vietą IHF taurėje. Vėliau dirbo Lietuvos olimpiniame sporto centre, buvo Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris. Įkūrė sporto klubą „Ugnelė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius