-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 10

Trečiųjų šalių piliečių integracijai – 2,8 mln. litų

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Paramos fondu Europos socialinio fondo agentūra kviečia teikti paraiškas paramai gauti pagal Europos fondo trečiųjų šalių piliečių integracijai (EIF) Lietuvoje 2008 m. metinę programą.
Taupyklė
Taupyklė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tai yra viena iš keturių Solidarumo ir migracijos srautų valdymo bendrosios programos dalių. Ja siekiama palaipsniui įdiegti integruotą Europos Sąjungos išorės sienų valdymą ir įgyvendinti bendras prieglobsčio ir imigracijos politikos kryptis, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Pagrindinis EIF tikslas – remti valstybių narių pastangas, padedant skirtingos ekonominės padėties, socialinių sąlygų, kultūrų, religijų, kalbų ir etninės priklausomybės trečiųjų šalių piliečiams lengviau integruotis Europos šalyse. Trečiųjų šalių piliečiais laikomi asmenys, kurie neturi Europos Sąjungos ir Europos laisvosios prekybos asociacijos valstybių narių pilietybės. Teisėtai Lietuvoje gyvenantys trečiųjų šalių piliečiai – tai leidimus laikinai arba nuolat gyventi Lietuvoje turintys asmenys iš trečiųjų šalių.

Parama bus teikiama projektams, skirtiems įgyvendinti trečiųjų šalių piliečių integracijos priemones, ugdyti asmenų, dirbančių trečiųjų šalių piliečių integracijos srityje, gebėjimus ir tarpkultūrinę kompetenciją. Taip pat ir tiem projektams, kurie nukreipti į duomenų, susijusių su trečiųjų šalių piliečių integracijos poreikiais, sistemos sukūrimą ir naudojimą.

Projektai bus finansuojami EIF ir valstybės biudžeto lėšomis. Skiriamos paramos dydis projektui galės siekti 100 proc. Projektai turės būti įgyvendinami iki 2009 m. gruodžio 31 d.

Paraiškas dėl projektų finansavimo gali teikti Lietuvoje registruoti ir teisėtai veikiantys juridiniai asmenys, tarptautinės organizacijos ir jų padaliniai, teisėtai veikiantys Lietuvoje.

Paraiškos turi būti pateiktos iki 2009 m. balandžio 10 d. įgaliotai institucijai – Paramos fondui Europos socialinio fondo agentūrai, Gynėjų g. 16, Vilnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius