Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 17

Trejų metų berniuką Šiaulių izoliatoriuje pamaitino amfetaminu įdarytais mandarinais

Šiaulių medikai gydo trejų metukų berniuką, kuris, kaip įtariama, buvo pavaišintas amfetaminu įdarytais mandarinais ir apsinuodijęs pateko į ligoninę. Šiaulių miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus pareigūnai tvirtina, kad dėl šio įvykio vaiką globojančiai močiutei pretenzijų neturi, tačiau šeima bus stebima atidžiau.
Mandarinai
Mandarinai / Redo Vilimo/BFL nuotr.

15min.lt žiniomis, incidentas įvyko dar šeštadienį, tačiau viešai apie jį iki šiol Šiaulių pareigūnai nepranešė. Tądien į ligoninę pateko trejų metukų berniukas, kurio organizme aptikta narkotinės medžiagos amfetamino.

Šiaulių miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Vaidutis Visockas patvirtino, kad toks įvykis buvo, ir 15min.lt žurnalistui sakė, jog berniuką globoja močiutė. Vaiko mama mirė prieš kelis mėnesius, močiutė vaiko globos teises turi jau beveik porą metų.

Šeštadienį močiutė blogai pasijuto, todėl prižiūrėti berniuką paprašė savo brolio.

Trimečiui atsidūrus ligoninėje, močiutė medikams pasakojo, kad jos brolis su berniuku nuėjo į Šiaulių tardymo izoliatorių aplankyti kažkokio draugo. Izoliatoriuje visi valgė mandarinų.

Kadangi berniuko mama būdama gyva vartojo narkotikus, vaiko močiutė teigia jį pamačiusi, iš karto supratusi, kuo apsinuodijo anūkas.

„Iki šiol vaiko globėjai jokių pretenzijų neturėjome, ji yra tvarkinga moteris. O kad blogai pasijuto, brolis pasisiūlė vaiką pasaugoti, bet vėliau jį nusivedė kažkur, moteris juk nekalta, – sakė V.Visockas. – Močiutė įspėta, kad ateityje vaiko nepaliktų kitiems asmenims. Belieka džiaugtis, kad viskas šitaip baigėsi, kad laiku pastebėjo, jog vaikas apsinuodijęs."

Pasak Vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovo, įvykio aplinkybės nėra iki galo aiškios. Dėl moters brolio veiksmų ir vaiko apsinuodijimo policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pareigūnai aiškinasi, kaip mandarinuose atsirado amfetamino, iš kur atsirado mandarinai ir kodėl vaikas atsidūrė tardymo izoliatoriuje.

„Kokie buvo to vyro veiksmai, paaiškės per tyrimą. Tai policijos reikalas. Mūsų reikalas buvo įspėti globėją. Užprotokoluota, kad ji įspėta, šeima bus stebima įdėmiau. Jei ateityje tokie dalykai pasikartos, liks vienas kelias – vaikas bus paimtas į vaikų globos namus, nes bus traktuojama, kad moteris negali užtikrinti vaiko globos. Moteris labai išgyvena ir gailisi dėl įvykio", – sakė V.Visockas.

Pareigūnas tvirtina, kad dėl vieno įvykio paimti vaiką iš šeimos būtų nelogiška, tai sukeltų dar didesnę psichologinę traumą pačiam vaikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius