Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 14

Tremtiniai siekia Vilniaus arkikatedroje pastatyti iš Sibiro parvežtą Marijos skulptūrą

Tremtiniai siekia Vilniaus arkikatedroje pastatyti iš Sibiro parvežtą ir restauruotą Marijos – Sibiro Madonos skulptūrą, tačiau katalikų bažnyčios vadovybė su tuo nesutinka, rašo „Lietuvos žinios“.
Vilniaus arkikatedra 2014-ųjų vasarį.
Vilniaus arkikatedra / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Beveik dviejų metrų aukščio medinė skulptūra Sibire, Korbiko gyvenvietės kapinaitėse buvo pastatyta 1955-aisiais ir tapo svarbi vietiniams lietuviams, kurie neturėjo bažnyčios ir melsdavosi prie skulptūros.

Tremtinys, skulptūros parvežimo į Lietuvą iniciatorius Rimvydas Racėnas siekia, kad restauruota skulptūra būtų pastatyta Vilniaus arkikatedros Tremtinių koplyčioje ir sako sulaukęs neigiamo atsakymo – arkivyskupija pasiūlė skulptūrą vežti į Šv. Mikalojaus bažnyčios šventorių ar į kurią nors Kauno bažnyčią.

Vilniaus arkivyskupijos kurija nurodo, kad katedra yra vieningas ansamblis, kuriame darant pakeitimus turi būti atsižvelgta į liturgijos reikalavimus ir bažnytinio paveldo specialistų konsultacijas, vyskupo, bažnyčios dvasininkų ir bendruomenės poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius