Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 26

Trijose savivaldybėse – pėstininkų pratybos mokantis ginti gyvenamąją vietovę

Marijampolės, Vilkaviškio ir Kaišiadorių savivaldybėse bei Palomenės, Gudienos seniūnijose penktadienį prasidės pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Algirdo pėstininkų bataliono kuopų vertinamosios lauko taktikos pratybos.
Lietuvos kariuomenė
Lietuvos kariuomenė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per pratybas kariai vykdys tokias taktines užduotis, kaip gynybiniai veiksmai apgyvendintoje vietovėje, siekiant apginti ir išlaikyti nurodytą vietovę, pranešė kariuomenė.

Keliuose bus įrengiami kontrolės ir patikros postai, taip pat vykdomas patruliavimas gyvenvietėse, apsaugant ir kontroliuojant nustatytą teritoriją.

Kariai treniruosis bendradarbiaudami su Karo policijos patruliais, žvalgybos padaliniais bei Viešojo saugumo tarnybos kinologais.

„Bus vykdomas įvairios užduotys nuo patruliavimo, maršruto ir objektų žvalgybos, kontrolės postų įrengimo iki pasalos rengimo ir taktinės medicinos veiksmų mūšio lauke“, – teigiama pranešime.

Pratybos skirtos įvertinti kuopos skyrių gebėjimą veikti apgyvendintoje vietovėje, taip pat treniruojami karių įgūdžiai bendradarbiauti su civiline aplinka.

Per mokymus bus naudojami imitaciniai šaudmenys, dūminiai paketai, rajonuose ginkluoti kariai judės tiek pėsčiomis, tiek su pėstininkų kovos mašinomis „Vilkas“, taip pat bus vykdomos operacijos pasitelkiant Karinių oro pajėgų sraigtasparnį.

Pratybos iki birželio 2-osios rajonuose vyks ir dienos, ir nakties metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius