Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 29 /13:48

Trijų mėnesių neišdirbusi ŽŪM kanclerė išeina motinystės atostogų

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) kanclerė Lina Zinkevičienė kitą savaitę išeis motinystės atostogų. Tai 15min penktadienį patvirtino ministro Andriaus Palionio atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas.
Lina Zinkevičienė
Lina Zinkevičienė / Žemės ūkio ministerijos nuotr.

„Taip, ji išeina motinystės atostogų", - patvirtino ministro atstovas spaudai.

Anot jo, nuo gruodžio 2-osios kanclerę pavaduos Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyriaus vedėjas Jurijus Kornijenko.

„Kanclerė, kiek žinau, ketina grįžti“, – teigė R.Gorbačiovas.

Nauja Vyriausybė po 2020 metų Seimo rinkimų turėtų būti suformuota kitų metų gruodį, o nuo šių metų kanclerio pareigybė yra politinio pasitikėjimo, tai reiškia, kad kancleriai traukiasi su jį paskyrusiu ministru.

L.Zinkevičienė ŽŪM kanclere dirba nuo rugsėjo 20 dienos.

Kaip 15min rašė rugsėjo pabaigoje, L.Zinkevičienė yra Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) vadovybei priklausančio politiko – Rito Vaigino, dukra. Tačiau ir ji pati priklauso šiai partijai, be to, prieš priimama į pareigas turėjo darbinės patirties: ŽŪM žinioje esančioje įmonėje „Pieno tyrimai“ ji ėjo Teisės ir personalo skyriaus vadovės pareigas, prieš tai valstybės įmonėje „Gyvulių produktyvumo kontrolė“ buvo teisės personalo vadovė.

15min spalio pradžioje pranešė, kad A.Palionio komandoje vietą rado Šilutės rajono tarybos nario, „socdarbiečio“ Arūno Pupšio 24 metų dukra Giedrė Pupšytė.

„Tikrai turbūt ne, – 15min tuomet tiesiai paklaustas, ar tai, jog jie su ministru – vienoje partijoje, ir lėmė dukters įdarbinimą, tikino jis. – Aš ten nelabai kišuosi, visų pirma, antras dalykas – žinau, turbūt, buvo pageidavimas, susiuntė visi CV ir atsirinko, matyt, ką reikėjo.“

Prieš tai buvo kilęs skandalas dėl to, kad žemės ūkio viceministru A.Palionis ketino paskirti partijos kolegos, parlamentaro Petro Čimbaro 24 metų sūnų Modestą, su žemės ūkio sritimi apskritai nesusijusį.

Ministras apsigalvojo į viešumą patekus instagramo nuotraukoms, kuriose jaunasis Čimbaras pozavo apsikabinęs guminę moterį ir trauktinės butelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius