-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 31

Trims mokslo ir verslo slėniams – 106 mln. litų ES paramos

Trims šalies mokslo ir verslo slėniams bus skirta 106 mln. litų parama iš Europos Sąjungos (ES) fondų.
 Lietuviai optimistiškai žvelgia į narystę Europos Sąjungoje.
Europos Sąjunga mokslo ir verslo slėniams skirs 106 mln. litų. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Ketvirtadienį pasirašytos pirmosios slėnių finansavimo sutartys. Paramą gaus Klaipėdos „Jūrinis“, Vilniaus „Santaros“ bei „Saulėtekio“ slėniai, rašoma Švietimo ir mokslo ministerijos tinklalapyje.

„Visi projektai praėjo keleriopą ekspertų vertinimą ir buvo stabdomi, jeigu kildavo bent menkiausių abejonių dėl jų paruošimo kokybės ar numatomų pasiekti rezultatų“, – pranešime sakė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Klaipėdos universitetas įgyvendins 89,2 mln. litų projektą – jo teritorijoje bus pastatytas naujas laboratorijų pastatas, įrengtos keturios modernios laboratorijos, perkamas ir modernus mokslinių tyrimų laivas.

Vilniuje „Santaros“ slėnyje bus kuriamas Informacinių technologijų atviros prieigos centras, kurio vertė – 5,4 mln. litų. Jame bus kuriamas Tarptautinės prieigos lazerinių kompleksas „Naglis“, kuriam bus skirta 11,4 mln. litų.

Lietuvoje iš viso kuriami penki integruoti mokslo, studijų ir verslo slėniai – „Santara“ ir „Saulėtekis“ Vilniuje, „Santaka“ ir „Nemunas“ Kaune bei „Jūrinis“ Klaipėdoje.

Iš Švietimo ir mokslo ministerijos administruojamų ES struktūrinių fondų keturiolikai slėnių projektų numatoma skirti 831 mln. litų – maždaug 40 proc. lėšų planuojama skirti infrastruktūros atnaujinimui, apie 60 proc. – moderniai mokslinei įrangai.

Be to, slėniuose dirbantys tyrėjai ir mokslininkai konkurso keliu galės pretenduoti į ES struktūrinių fondų lėšas moksliniams tyrimams ir kompetencijos kėlimui – poreikiams bus skirta 525 mln. litų.

Planuojama, kad bendra 2007–2013 metų ES parama Lietuvos mokslo ir verslo sanglaudai iš Švietimo ir mokslo ministerijos bei Ūkio ministerijos administruojamų fondų viso sieks apie 2 mlrd. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius